EDISYON:

Bakan Tunç Ayşenur Ezgi Eygi'nin öldürülmesi hakkında soruşturma açıldığını duyurdu: Kırmızı bülten ve yakalama kararlarımızı çıkarmış olacağız

12:2212/09/2024, Perşembe
G: 12/09/2024, Perşembe
Yeni Şafak

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türkiye'de Alternatif Uyuşmazlık Çözüm Yollarının Geliştirilmesi Projesi'nin kapanış Konferansı'nda açıklamalarda bulundu. Konferans sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tunç, soykırımcıların Batı Şeria'da katlettiği Türk vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi hakkında konuştu. "Ayşenur kardeşimizin hakkını, hukukunu savunmak boynumuzun borcu" diyen Bakan Tunç, "Türkiye tarafından soruşturma açıldı. Türkiye olarak Ayşenur'un hakkını aramaya devam edeceğiz. Bir rapor hazırlanması için çalışmalar yürüteceğiz. BM İnsan Hakları Konseyi’nde ve devam eden soykırım davasına bu raporun dahil edilmesiyle ilgili çalışmalarımızı sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı. 26 yaşındaki Türkiye vatandaşı aktivist Ayşenur Ezgi Eygi, 6 Eylül'de işgal altındaki Batı Şeria'nın Nablus kentine bağlı Beyta beldesinde düzenlenen gösteride işgalci keskin nişancı tarafından açılan ateş sonucu başından vurularak hayatını kaybetmişti.

#Yılmaz Tunç
#Adalet Bakanı
#Ayşenur Ezgi Eygi

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.