|

Geleceğin teknoloji liderleri Kadıköy Ahmet Sani Gezici Kız AİHL'de yetişiyor

Nisa Nur Çavuşoğlu
12:02 - 7/07/2024 Pazar
Güncelleme: 12:10 - 7/07/2024 Pazar
Yeni Şafak

Geleceğin liderlerini yetiştirmek isteyen okulların sayısı her geçen gün artıyor. Adını başarılarıyla duyuran Kadıköy Ahmet Sani Gezici Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi bu örneklerden birisi.

1975’te kurulmuş olan okul sanattan teknolojiye pek çok alanda faaliyet gösteriyor. Okulun modern binası Fizik, Kimya, Biyoloji ve Teknoloji için ayrı ayrı özel sınıflara sahip. Yurtdışı gezileriyle öğrencilerin dil eğitimlerini geliştirmeyi hedefleyen okul dil eğitimine ayrı bir önem gösteriyor. Halihazırda İspanyolca, İngilizce, Arapça hazırlık bölümleri bulunan okula yeni bir bölüm olarak İngilizce hazırlıklı Teknoloji bölümü açıldı.

İTÜ ile İşbirliği Protokolü

Bu bölümde seyreltirmiş mesleki derslerle beraber teknoloji ağırlıklı dersler yer alıyor. Aynı zamanda Kadıköy Ahmet Sani Gezici Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ile İstanbul Teknik Üniversitesi arasından Eğitimde İşbirliği Protokolü imzalandı. Öğrenciler henüz lise eğitimlerinin başında İTÜ'nün akademik imkanlarında faydalanma ve üniversite hayatına kapılarını aralama avantajına sahip. Okul ayrıca 0-1'lik dilimden okula yerleşen tüm öğrencilerine burs verme fırsatı sunuyor. Mobil uygulama, siber güvenlik, yazılım ve benzeri alanlarda dijital çağın liderlerini yetiştirmeyi amaçlayan okul yeni kurdukları Technoka takımı ile de başarılı çalışmalara imza atıyor. Okulun tanıtım günleri 9-10-11 Temmuz'a kadar devam edecek.

#Kadıköy Ahmet Sani Gezici Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi
#İmam Hatip
#Teknoloji sınıfı
#Eğitim
#Tercih rehberi
2 ay önce