EDISYON:

Yapay rahimde kuzu yetiştirdiler

Yeni Şafak
12:548/05/2017, Pazartesi
G: 8/05/2017, Pazartesi
Yeni Şafak
3 ay erken doğan kuzu 28 gün boyunca yapay rahimde yaşatıldı.
3 ay erken doğan kuzu 28 gün boyunca yapay rahimde yaşatıldı.

Erken doğumlar sonucunda yaşama tutunma çalışması üzerine yapılan bilimsel araştırmalar olumlu sonuçlandı. ABD’de kuzu üzerinde yapılan deney sonucunda 3 ay erken doğan kuzu 28 gün boyunca yapay rahimde yaşatıldı ve sağlıklı bir şekilde hayata döndü.

Erken doğumlar sonucunda oluşan solunum sıkıntısı ve gelişmemiş organ sıkıntısı geçen bebekler için Biobag adı verilen bir yapay rahim geliştirildi.

Fransız fredzone haber sitesine göre geliştirilen yapay rahim neticesinde 3 ay erken doğan bir kuzuyla yapılan deney sonucunda, kuzunun 28 gün boyunca yapay rahimde yetiştirilip yaşatıldığı ve organlarındaki gelişmenin anne karnındaki gelişmeyle aynı olduğu görüldü.

Philadelphia Çocuk hastanesinde geliştirilen yeni teknoloji sonucunda yapay rahimde yetiştirilerek sağlıklı bir şekilde hayata dönen kuzular, erken doğan ve gelişimini tamamlayamayan bebekler için umut oldu.


22 haftaya kadar erken doğan bebeklerin sağlıklı bir şekilde hayata dönmesi için geliştirilen teknolojinin erken doğumlar sebebiyle oluşacak olan gelişmemiş organ, solunum sorunu ve sakatlık gibi sorunların önüne geçmesi bekleniyor.

Teknolojiyi geliştiren ekibin başında bulunan ve Philadelphia Çocuk Hastanesi cerrahı Alan Flake Biobag adı verilen teknolojinin rahim ile dünya arasında köprü görevi göreceğini ve bu sistemin erken doğan bebeklerin gaz alışverişi, akciğerlerinin yapısal ve fonksiyonel bozukluğunu, solunum yetmezliğini ortadan kaldıracağını söyledi.


#Kuzu
#Yapay rahim

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.