|

Elon Musk insan beynini bilgisayara bağlayacak

Teknoloji dünyasının ünlü girişimcilerinden Elon Musk, yıllardır kurduğu birbirinden farklı şirketlerle gündeme geliyor. Şimdi de nöroteknoloji üzerine çalışan Neuralink şirketiyle insan beynini fiziksel bir bağlantısı olmayan bilgisayarlara bağlayacak bir araç geliştiriyor.

Yeni Şafak
11:24 - 3/09/2018 الإثنين
Güncelleme: 11:35 - 3/09/2018 الإثنين
Yeni Şafak
Elon Musk
Elon Musk

San Fransisco merkezli Neuralink’in implant edilebilir beyin-bilgisayar ara yüzleri geliştirmesi bekleniyor. Bu girişimin ortaya çıkaracağı ürün felçten kaynaklı ciddi beyin hasarları ve hastalıklarını tedavi edebilecek. Neuralink’in nihai hedefiyse ölen insanların hafızalarını bilgisayarlara aktarabilmek.

Nöral bağ olarak isimlendirilen insan beyninin makineye bağlanmasına, bizim yapay zekayla rekabet edebilmemizi sağlayan bir teknoloji diyebiliriz. Bu teknolojinin geliştirilmesi için yatırımlar yapan Elon Musk, küçük elektrotların beyine yerleştirilmesiyle hedeflerin gerçekleşebileceğini düşünüyor. Eğer her şey yolunda giderse insan beyni yapay zekayla birleşecek, ortaya hafıza ve bilişsel güçlerin geliştirilmesine yönelik verile çıkacak.


  • Şu anda yapılması imkansız gibi görülen bu proje, Musk’ın yapay zeka alanındaki en önemli hamlesi olarak görülüyor.

Gelecekte bilgisayar teknolojisinin insan zekasını geçeceği düşünüldüğü için üzerinde durulan bu proje uzmanlara göre büyük fayda sağlayacak. Makinelerden yardım alacağımız dönemde, bir tuşa basarak binlerce veriye erişmemiz de elbette işe yarayacak. Şu an için zor görünen bu teknoloji, Elon Musk ve ekibi tarafından hazırlanıyor. Öte yandan Neuralink, projenin geliştirilmesinde etkin rol oynayacak mühendislere de iş çağrısında bulunuyor. Bu noktada mühendislik yapmak isteyen yazılım ve makine mühendisleri, Elon Musk’ın ekibine dahil olabilir.

#Bilim
#Beyin
#Nöroloji
٪d سنوات قبل