EDISYON:

Ümit Özdağ'ın kendisi hakkındaki sözlerine AK Partili Numan Kurtulmuş'tan jet yalanlama: Sözleri tamamen gerçek dışı

13:0024/05/2023, Çarşamba
G: 24/05/2023, Çarşamba
Yeni Şafak
Kurtulmuş, "Özdağ'ın sözleri gerçek dışı" sözleriyle tepki gösterdi.
Kurtulmuş, "Özdağ'ın sözleri gerçek dışı" sözleriyle tepki gösterdi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimlerinde Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceklerini açıkladığı konuşmasında, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'la görüşmesine değinerek, "Numan Bey'in anlattıkları sığınmacıların dönmesini içermiyordu" ifadelerini kullandı. Bu açıklamaya jet cevap veren AK Partili Kurtulmuş, "Özdağ'ın sözleri gerçek dışı. Hem baş başa hem de sonrasındaki basın açıklamasında ifade ettiğimiz gibi Suriyeli göçmenlerin güvenli ve gönüllü geri dönüşleriyle ilgili kapsamlı çalışıyoruz" dedi.

Türkiye 28 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimi için yeniden sandık başına gitmeye hazırlanırken; Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın seçimde hangi adayı destekleyeceği sorusu cevap buldu.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin desteğini alan Kemal Kılıçdaroğlu'nu ikinci turda destekleyeceklerini açıkladı.

Özdağ: Sığınmacıların vatanlarına dönmesini içermiyordu

Özdağ konuşmasında,
"Birinci turun sonunda gördük ki ortaya çıkan görünüm iki adayın 28'inde bir ikinci yarış için Türk halkının önüne gideceği çerçeveyi oluşturmuş ve Numan Bey bizi ziyaret etti. Kendilerine sorduk, 'Sığınmacılar konusunda ne yapmak istiyorsunuz' diye sorduk. Anlattıkları sığınmacıların vatanlarına dönmesini içermiyordu. Kemal Bey ile görüştük, sığınmacıların geri dönmesi gerektiğini söyledi. Kendisiyle fikir birliğine vardık. Zafer Partisi olarak Sayın Kılıçdaroğlu'nu ikinci turda destekleme kararı verdik"
dedi.

Kurtulmuş: Suriyeli göçmenlerin dönüş çalışmaları sürüyor

Bu açıklamaya AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'tan jet cevap geldi. Kurtulmuş, Twitter hesabından yaptığı açıklamada,
"Sayın Ümit Özdağ'ın bugün yaptığı açıklamasında ifade ettiği "Numan Kurtulmuş'un anlattığı şey sığınmacıların vatanlarına dönmesini içermiyordu" şeklindeki sözleri tamamen gerçek dışıdır. Hem başbaşa görüşmemizde hem de sonrasındaki ortak basın açıklamasında ifade ettiğimiz gibi Hükümetimiz Suriyeli göçmenlerin güvenli ve gönüllü geri dönüşleriyle ilgili kapsamlı çalışmalarını hassasiyetle sürdürmektedir"
ifadelerine yer verdi.

#Numan Kurtulmuş
#Ümit Özdağ
#Kemal Kılıçdaroğlu
#seçim
#göçmen

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.