|

Karanlık ittifak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti ve MHP’nin 81 milyonun gözü önünde şeffaf ittifak yaparken karşıdakilerin karanlıkta iş tuttuğunu söyledi. Erdoğan, “Önü arkası belli olmayan pazarlıklarla, rengi, kimliği, haysiyeti belli olmayan, tek gayesi Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığı olan bir ittifak kurulmaya çalışılıyor” diye konuştu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/04/2018 الأربعاء
Güncelleme: 02:04 - 25/04/2018 الأربعاء
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 CHP’li vekilin İyi Parti’ye geçmesini, ‘’Şu anda çok garip bir senaryo ortada, piyasada. Bu senaryo nasıl oynanacak göreceğiz’’ sözleriyle değerlendirdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 CHP’li vekilin İyi Parti’ye geçmesini, ‘’Şu anda çok garip bir senaryo ortada, piyasada. Bu senaryo nasıl oynanacak göreceğiz’’ sözleriyle değerlendirdi.

Partisinin Meclis grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, erken seçim ve adaylara ilişkin önemli mesajlar verdi: Meclis Genel Kurulu’nda şahit olduğumuz görüntüleri asla tasvip etmiyorum. Kendi hastalıklı siyasetlerini, ülkemizin bu önemli milli bayramını zehirlemek için kullananları şiddetle kınıyorum. Oradaki gelişmeler bir afet, bir felaketti. Milletimizin 15 Temmuz destanını önemsizleştirmek, kendisinin o gece darbecilerin açtığı yoldan kaçışını gizlemek isteyen zatın hezeyanları artık şehitlerimize saygısızlık boyutuna ulaşmıştır.

KUYRUĞU KISTIRIP KAÇTINIZ

Sen CHP'lileri kandırabilirsin ama o onbinleri kandıramazsın ve o onbinler bu olayın en yakın şahidi ama senin böyle bir derdin yok. Siz her zaman kuyruğu kıstırıp kaçtınız zaten. Hiçbir zaman F-16'ların karşısında dikilenlerden, tankların karşısına çıkanlardan olmadınız. Sizler hatta Bağdat Caddesi'nde alkışlayanlardan oldunuz.

NİYE ORADA OTURMADILAR

Bay Kemal, 15 tane adamını gönderdin sözde İyi Parti'ye. Peki bu 15 adamın sözde İyi Parti'yi (İP) kabul etti mi? Dün baktım ki sözde İyi Parti'nin koltuklarında senin bu 15 tane adamın yok. Bunlar hala CHP koltuklarında duruyor. Niye oraya gitmediler? Demek ki gönderdiğin yeri beğenmediler. Demek ki anlaşamadın, ikna edemedin. Bundan sonra senaryo nasıl çalışacak onu da bilemiyorum. Her şey olabilir, onu da söyleyeyim.

Fakat bilinen bir şey var: Sözde İyi Parti, dün orada 3-4 kişi vardı, arka koltuklar boş. Onlar nerede? Onlar CHP Grubu’nun sıralarında ama böyle bir fırsat oldu ve o fırsatı böylece sözde İyi Parti değerlendirmiş oldu. Şu anda çok garip bir senaryo ortada, piyasada. Hafta sonuna kadar bakalım bu senaryo nasıl oynanacak, bunu göreceğiz.

GEL HEMEN ADAY OL

Ermeni çetelerinden bölücülere ve FETÖ'cülere kadar Türkiye'yi karalamak için çırpınan tüm kesimlerle aynı dili konuşan, muhtemelen aynı hissiyatları paylaşan bu zatın boyunun ölçüsünü, tabii yüreği yetip meydanlara çıkabilirse inşallah 24 Haziran'da göreceğiz. Bay Kemal, zaman geçirme, gel hemen aday oluver. Niye sağda solda arayıp duruyorsun? Bir genel başkana da yakışır aday olmak. Gel aday oluver.

KİRLİ PAZARLIĞA GİRMEDİK

Ortadaki tablo ve açıklamalar, 15 milletvekilinin kendi siyasi tercihleri ve iradeleri dışında, parti talimatı olarak bu işi yaptıklarını gösterdi. Amaç, söz konusu partiyi seçime sokmak değil. Çünkü YSK kararı gösteriyor ki bu parti zaten seçime girme yeterliliğine sahiptir. Bu tuhaf ve açıkçası millet iradesinin hiçe sayılması manasına gelen operasyonun gayesini, önümüzdeki günlerde herhalde hep birlikte göreceğiz. Siyasette ittifakları, hukuken meşru kılan biziz. MHP ile ittifakımızı da aylar öncesinden ilan ederek, milletimizin gözü önünde, hiçbir kirli, gizli pazarlığa girmeden gerçekleştirdik.


Amaçları Erdoğan düşmanlığı ittifakı

AK Parti ile MHP'nin ittifakının şeffaf bir şekilde, 81 milyonun gözü önünde ve meşru bir zeminde yapıldığına işaret eden Erdoğan, "Karşımızdakiler ise karanlıkta birbirlerine göz kırparak iş tutuyorlar. Önü arkası belli olmayan pazarlıklarla, rengi, kimliği, kişiliği, haysiyeti hiçbir şeyi belli olmayan, tek gayesi Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığı olan bir ittifak kurulmaya çalışılıyor. Yaptıkları bu" dedi. Türkiye'nin geçmişte de defalarca bu tarz siyaset mühendislikleriyle karşılaştığını belirten Erdoğan, ama her defasında milletin, kirli pazarlıklara değil iradesine saygılı olan ve hizmet etmek isteyenlere itibar etiğini ifade ederek, "Milletim, geçmişteki Güneş Motel olayının içerisinde olanları nasıl cezalandırdıysa bunlara da vereceği ceza odur" diye konuştu.

  • 5 Mayıs’ta göreceğiz
  • Erdoğan, konuşmasının ardından Meclis’te gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün isminin zikredildiğinin hatırlatılması üzerine Erdoğan, "Benim hiç öyle bir problemim, öyle bir derdim yok. Şurada 5 Mayıs'ta meydanda kimlerin olacağı, hepsi çıkacak. Dolayısıyla biz de çıkanları göreceğiz ve yolumuza devam edeceğiz. 'Kim çıkacak da kime göre', bizim böyle bir derdimiz yok. Biz her şeyimizi, senaryomuzu vesaire kendimize göre belirleriz, karşımızdakiler kendilerini bize göre ayarlasınlar" diye konuştu. Erdoğan, eski başbakanlardan Ahmet Davutoğlu ile Gül'ün görüştüğünün dile getirilmesi üzerine "Bilmiyorum" dedi.

İlk miting İzmir’de

Kadın ve gençlik kolları kongrelerinin de yapılacağını ifade eden Erdoğan, "Biz partiyiz, parti. Biz masa başı kurulmuş bir parti değiliz. Ve bu partinin ilkeleri, çalışması, her şeyi bir farkın ifadesidir. Cumartesi günü önce İstanbul'da bir miting havasında geçeceğine inandığım, kadın kollarımızın il kongresini gerçekleştireceğiz. Ardından da İzmir'de il kongremiz var. Oraya geçeceğiz. Seçim iklimine girdiğimize göre, il kongremiz vesilesiyle ilk mitingimizi İzmir'de yaparak 'bismillah' diyeceğiz" açıklamasını yaptı. Pazar günü de İstanbul'da gençlik kollarının il kongresini, bir miting havasında yapacaklarını anlatan Erdoğan, ardından Özbekistan ve Güney Kore'ye gideceğini kaydetti.

#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#Erken Seçim
#Muhalefet
٪d سنوات قبل