EDISYON:

HDP'de 'Özdağ' krizi: Toplanıyoruz kararımızı kamuoyuna duyuracağız

14:4224/05/2023, Çarşamba
G: 24/05/2023, Çarşamba
Yeni Şafak
Yedili Masa'nın ortağı HDP'nin kararını toplantı sonrası duyurması bekleniyor.
Yedili Masa'nın ortağı HDP'nin kararını toplantı sonrası duyurması bekleniyor.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın, ikinci tur cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Millet İttifakı'nın adayı olan Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğini açıklaması Yedili Masa'nın ortağı HDP'yi rahatsız etti. HDP, Özdağ ve Kılıçdaroğlu arasında anlaşma sağlanması sonrası bir toplantı yapacaklarını ve durumla ilgili tavırlarını duyuracaklarını açıkladı.

Zafer Partisi’nin Genel Başkanı Ümit Özdağ, Yedili Masa'nın Cumhurbaşkanı adayı olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir dizi görüşme sonrası anlaşma sağladı. Bugün Özdağ'ın sunduğu şartların kabul olduğunu belirterek Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğini açıkladı. Ancak bu durum Yedili Masa'nın ortağı HDP'yi rahatsız etti.

Protokoldeki
“Terörle mücadele çerçevesinde, terörle bağlantısı hukuki kanıtlarla sabit olan mahalli idare yöneticileri yerine devlet görevlileri ataması uygulamasına yargı kararı çerçevesinde devam edilecektir”
ifadesini üzerine HDP durum değerlendirmesi yapmaya karar verdi.
Daha önce Kemal Kılıçdaroğlu'na alenen destek vereceğini ilan eden PKK'nın siyasi uzantısı HDP tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"HDP ve Yeşil Sol Parti Merkez Yürütme Kurulları olarak ortaya çıkan son durumu değerlendirmek ve tavrımızı kamuoyuna açıklamak üzere toplanıyoruz. Toplantı sonrası yazılı açıklama yapacağız."




#HDP
#Ümit Özdağ
#Kemal Kılıçdaroğlu

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.