EDISYON:

Gerçek Ecevitçiler’in adresi Erdoğan

Mehmet Güney
04:0024/04/2023, Pazartesi
G: 24/04/2023, Pazartesi
Yeni Şafak
Muhabirimiz Mehmet Güney, DSP Genel Başkanı Önder Aksakal ile görüştü.
Muhabirimiz Mehmet Güney, DSP Genel Başkanı Önder Aksakal ile görüştü.

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, Bülent Ecevit’in mirasını DSP’nin temsil ettiğini söyledi. DSP’nin yerli ve milli sol olduğunu kaydeden Aksakal, “DSP tabanı ve gerçek Ecevitçilerin tereddütsüz Cumhurbaşkanı Erdoğan’a oy vereceklerine inanıyorum” dedi.

Cumhur İttifakı ortağı Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal, “Tayyip Erdoğan öncülüğünde yürütülen mücadelenin yanında yer almamız, DSP’nin kuruluş ilkeleri ve gerekçelerine tam olarak uygun bir stratejidir’’ şeklinde konuştu. Yeni Şafak’a konuşan Aksakal, Ecevit’in partisinin DSP olduğunu ve bu yapı içerisinde yaşatıldığını ifade etti. Aksakal, “Ecevit’in siyasi mirası demokratik sol kuram ve programdır, Demokratik Sol Parti’dir. Ecevit’in en belirgin siyasi özelliği, tıpkı Mustafa Kemal Atatürk’ün yaptığı gibi ‘sosyal demokrat’ görüşü reddetmesi, Türkiye’nin yerli ve milli sol kuramı olan ‘demokratik sol’u benimsemesiydi” şeklinde konuştu.

ERDOĞAN İLK TURDA SEÇİLMELİ

14 Mayıs seçimlerinin Kıbrıs özelinde Türkiye’nin Doğu Akdeniz bölgesinde yer alan Mavi Vatan’ın olası tehditlerine karşı kararlı duruşunu göstermesi açısından önemli olduğunu vurgulayan Aksakal, “Bu seçimlerde Türk milleti ABD’nin ve AB’nin bölgemizdeki hayallerine ve hedeflerine karşı kararlı bir duruş ortaya koyan Sayın Erdoğan’a tam desteğini vererek ilk turda güçlü bir şekilde seçilmesini sağlamak ve asil Türk milletinin mutlak zaferini ilân etmek zorundadır” dedi.




#Recep Tayyip Erdoğan
#Seçim
#DSP

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.