|

Erdoğan: Saadet Partisi ile 2-3 kez görüşme yaptık

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Saadet Partisi'yle seçim ittifakı görüşmesi gerçekleştirdiklerini belirterek "2-3 kez görüşme yaptık. Yetkilileriyle görüşmelerimiz oldu. Herhangi bir netice maalesef alamadık. Gördüğümüz kadarıyla her halde CHP'yle daha uyumlu, daha ideal anlamda bazı görüşmeleri oluyor ama Büyük Birlik Partisi ile görüşmelerimiz oldu." dedi.

Yeni Şafak
22:18 - 21/04/2018 Cumartesi
Güncelleme: 22:29 - 21/04/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim öncesi soruları yanıtladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim öncesi soruları yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NTV canlı yayınında erken seçim kararına ilişkin soruları yanıtladı.

Erdoğan, Saadet Partisi ile ittifak görüşmelerine ilişkin şunları söyledi:

2-3 kez görüşme yaptık. Yetkilileriyle görüşmelerimiz oldu. Herhangi bir netice maalesef alamadık. Gördüğümüz kadarıyla her halde CHP'yle daha uyumlu, daha ideal anlamda bazı görüşmeleri oluyor ama Büyük Birlik Partisi ile görüşmelerimiz oldu. Onlarla ilgili bu noktadaki ittifakımız çok farklı bir zeminde oluşacaktır. Onu da yine arkadaşlarımızla değerlendirmelerini yapıp ona göre adını koyacağız.

Ayrıca Erdoğan, İYİ Parti'nin seçimlere girip girmemesiyle ilgili soruya ise "O, malum Yüksek Seçim Kuruluyla Yargıtay Başsavcılığının yapacağı veya yaptığı görüşmelerin ki bugün görüşmeleri olacaktı, yani oranın vereceği karar neyse o karara hepimizin saygı duyması lazım. Girmesi gerekir diyorsa girer, aksi bir durum olursa aksi olur. Ben şu anda o nokta girmesi, girmemesi noktasında bizim bir sıkıntımız söz konusu değil." şeklinde cevapladı.

#Recep Tayyip Erdoğan
#Saadet Partisi
6 yıl önce