|

Akşener’e büyük tuzak

15 Temmuz öncesinde FETÖ’nün MHP’yi ele geçirme operasyonuna alet edilen İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 24 Haziran arifesinde de büyük bir tuzağa çekiliyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/04/2018 Salı
Güncelleme: 15:02 - 24/04/2018 Salı
Yeni Şafak
Akşener, 24 Haziran arifesinde de büyük bir tuzağa çekiliyor.
Akşener, 24 Haziran arifesinde de büyük bir tuzağa çekiliyor.

15 Temmuz öncesinde FETÖ’nün yargı uzantısı marifetiyle MHP’yi ele geçirme operasyonuna alet edilen Meral Akşener, bir kez daha büyük bir tuzağa çekiliyor. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın YSK’ya gönderdiği ‘seçime girecek partiler listesinde’ yer almasına rağmen, ‘İyi Parti’ye 15 vekil taransfer eden CHP’nin, Meral Akşener’i devre dışı bırakmak için böyle bir yola başvurduğu belirtiliyor. Akşener’in Erdoğan karşısında şansı olmadığını bilen CHP’nin, transfer ettiği 15 vekil ile İyi Parti’yi idare edeceği ifade ediliyor.

GÜL’Ü ÖNE ÇIKARACAKLAR

Şimdiden Akşener’e ‘çekil’ şantajı yapan CHP’li 15 vekilin cumhurbaşkanı adayı göstermeyecekleri ve Akşener’i ortada bırakacakları konuşuluyor. Bu süreçte seçime girmek için gerekli olan 100 bin imzayı toplama ihtimalinin de imkansız hale geleceği, Akşener’in çekilmek zorunda kalacağı dile getiriliyor. Akşener’i devre dışı bırakan muhalefetin hemen ardından da Abdullah Gül ismini ortaya çıkaracağı vurgulanıyor. Böylece Akşener’in, bir operasyonun parçası olmaktan öteye geçemeyeceği ifade ediliyor.

Erdoğan: Garip bir senaryo

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün AK Parti Grup Toplantısı'nda konuşmasının bir bölümü CHP'nin İyi Parti'ye karşı '15 vekil' planına ayırdı. Erdoğan yaşananları 'garip bir senaryo' olarak tanımladı ve şöyle devam etti:

"Seçimlere 10 siyasi parti katılıyor. Garip bir senaryoyla da karşılaştık. Anamuhalefet partisinden 15 vekili bir başka partiye geçti. Bunun bir parti talimatı ile yaptıkları ortada. Buradaki amaç söz konusu partiyi seçime sokmak değil, YSK kararı zaten yeterliliği gösteriyor. Bu millet kararını hiçe sayan operasyonun detaylarını ilerleyen günlerde göreceğiz."

Tuzak uyarısı sonrası tuzak masası

Yeni Şafak'ın haberinin ardından Akşener gün içinde Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile bir araya geldi. Akşener'in görüşme sonrası yaptığı açıklamada 'tuzak ve hile' vurgusu yapması dikkatleri çekti. Akşener, "İyi Parti olarak tuzak ve hile kovma masası kurmayı düşünüyoruz. Sayın Karamollaoğlu ile uzun bir Türkiye değerlendirmesi yaptık. Görüşmelerimiz sürecek" dedi.


#Meral Akşener
#İYİ Parti
#Seçim
6 yıl önce