Enfes pastaların yumuşacık pandispanya tarifi sırrına hazır mısınız? İşte, sünger dokuya sahip olacak pandispanya tarifi, malzemeleri ve püf noktalarıyla yapılışı...
Yumurtaların beyazı ve sarısı ayrılır.
Sarıları şekerle rengi açılana kadar mikserle çırpın.
Daha sonra ılık su eklenip çırpmaya devam edin.
Kabartma tozu, vanilya ve un eklenir ve bu aşamada mikser bırakılıp spatula yardımıyla homojen bir karışım elde edene kadar dıştan içe doğru karıştırın.
Yumurta aklarını da tuzla kar beyaz olana dek çırpın ve karışıma ekleyip aynı şekilde spatula ile fazla söndürmeden dıştan içe doğru karıştırın.
22 cmlik kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt serin ve karışımı dökün.
180 derecede ısıtılmış fırında 35 dk pişirin.
Pandispanya yapımında ilk dikkat edilmesi gereken nokta, yumurtanın oda sıcaklığında olması.
• Yumurtaların sarısıyla beyazının ayrı olarak çırpılması da yine dikkat etmeniz gereken önemli bir nokta.
• Yumurtaları ve kuru malzemeleri ilave ederken yumurta aklarının sönmemesi için altta yukarıya doğru karıştırın.
• Yumurta aklarını ezmemeye dikkat edin. Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek eklerseniz hamurun topaklanmasını önlersiniz.
• Son olarak, pandispanya yaparken özellikle ilk 20 dakika fırının kapağını açmamaya özen gösterin.
• Kek hamurunu fırına koyduğunuzda küçük bir kapta ılık su koyarsanız, suyun buharı ile pandispanyanız daha yumuşak bir kıvamda pişer.
Pandispanya, gereğinden fazla tüketildiği zaman kilo aldırabilir. Pandispanyanın nasıl yapıldığı ve içinde nelerin bulunduğu pandispanyanın kilo aldırıp aldırmamasını etkiler. Özellikle de bol kremalı, çikolata soslu, meyve soslu ve meyveli bir yaş pasta olarak sunulan pandispanya çok tüketilirse kilo aldırabilir. Fakat sade olarak tüketilen bir pandispanya keki kilo aldırmaz.