Değişik tatlar farklı mutfaklara ait, yapılışı kolay, az malzemeli, lezzetli meze tariflerini püf noktaları ile sizler için hazırladık. İşte, enfes meze tarifleri...
Humus, zeytinyağı, tahin ve taze sıkılmış limon suyunun birlikteliğiyle haşlanmış nohuttan hazırlanan mezelerin başında gelir.
**Afiyet olsun!
Humusun 1 porsiyon için kalori değeri 320/kcal'dir.
Kullandığınız nohutun cinsine göre pişme süresi artıp azalabilir. Daha pürüzsüz bir humus elde etmek istiyorsanız nohutun kabuklarını soymalısınız.
Önceden suda beklettiğiniz ve suyunu süzdükten sonra duru suda haşlayacağınız nohutları düdüklü tencerede daha kısa sürede pişirebilirsiniz. Haşlanmış nohutların kabuklarını tek tek ayıklamanız humusun kıvam ve kalitesini arttıracaktır.
Ana malzemesi yoğurt, sarımsak ve naneden oluşan haydari, en lezzetli mezelerden biridir. İşte, haydari mezesinin tarifi, malzemeleri, besin değeri, kalorisi, pişirme süresi ve yapılışı...
Haydari yapımında beyaz peynir mezenin kıvam ve tadını arttıracaktır fakat dilerseniz peynirsiz de yapabilirsiniz.
-Zeytinyağını küçük bir tavada kızdırın. Ceviz içini ekleyip 2 dakika kadar soteledikten kenara alıp soğumaya bırakın.
-Sarımsakları ezerek püre haline getirin. Beyaz peyniri bir çatal yardımıyla ezin. Dereotunu ince şekilde doğrayın. Tüm malzemeleri bir karıştırma kabına alın.
-Bir kaşık ya da çırpıcı yardımıyla iyice karıştırdıktan sonra servis tabağına alın. Soğuk olarak sevdiklerinizle paylaşın.
Haydari mezesinin 1 porsiyonu için kalorisi
400/kcal'dir.
Haydariyi üç farklı şekilde servis edebilirsiniz; meze, garnitür ve dip sos olarak. Falafel, fırın mücver veya ızgara köftenin yanına garnitür olarak servis edebilirsiniz. Patates cipsi, pancar ve kabak cipsi ile birlikte de dip sos olarak çok iyi gider.
Meze olarak servis edecekseniz, bir tabakta üzerinde zeytinyağı ve çörekotu ile servis edebilirsiniz. Ayrıca kızarmış ekmek ile de harika bir ikili oluşturacaktır.
Zeytinyağı, limon suyu, acı biber ve nar ekşisiyle sofralarda en sevilen mezelerin başında geliyor. İşte, acılı ezme tarifi, malzemeleri, kalorisi, besin değeri, püf noktaları, pişirme süresi ve yapılışı...
Haydari mezesinin 1 porsiyonu için kalorisi 148/kcal'dir.
Domatesler mevsiminde, büyük boy ve sulu olursa hazırladığınız meze de o kadar lezzetli olur. Mezenin yapımında yer alan tüm malzemeleri incecik kıyın, mutfak robotundan geçirmeyin.
Kullandığınız zeytinyağı, limon suyu, acı biber ve nar ekşisi miktarını arzu ettiğiniz oranda azaltıp artırabilirsiniz.