|

KYK burs sonuçları son dakika açıklandı mı? KYK 2023-2024 burs başvuru sonuçları ne zaman belli olur?

"KYK burs sonuçları son dakika açıklandı mı?" sorusunun yanıtı sorgulanan konular arasında yer alıyor. 12-19 Ekim tarihinde alınırken yüz binlerce aday KYK burs sonuçlarına odaklanmış durumda. Burs değerlendirme işlemleri GSB tarafından yapılıyor. Bu dönem burs ücretleri zamlı olarak 2 bin lira olarak ön lisans ve lisans öğrencilerinin hesaplarına yatırılacak. Peki, KYK burs sonuçları son dakika açıklandı mı? KYK 2023-2024 burs başvuru sonuçları ne zaman belli olur?

00:26 - 7/11/2023 Salı
Yeni Şafak
Foto:Arşiv
Foto:Arşiv

"KYK burs sonuçları son dakika açıklandı mı? KYK 2023-2024 burs başvuru sonuçları ne zaman belli olur?" sorularının cevapları sorgulanan konular arasında yer alıyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından öğrencilere üniversite eğitimleri boyunca burs desteği sağlanacak. Burs şartlarını sağlayan adayların 4 yıl boyunca ödemeleri gerçekleştirilecek. Eğitim, ulaşım ve barınma gibi ihtiyaçları için burs başvurusunda bulunan adaylar ise sonuçlara odaklanmış durumda. Peki, KYK burs sonuçları son dakika açıklandı mı? KYK 2023-2024 burs başvuru sonuçları ne zaman belli olur?

KYK BURS SONUÇLARI 2023-2024 AÇIKLANDI MI?


Gençlik ve Spor Bakanlığı, 2023-2024 KYK burs başvuru sonuçları değerlendirme işlemleri henüz sona ermedi. Bu sebeple burs başvuru sonuçları açıklanmadı.


Başvuru sonuçlarının en geç 15 Kasım tarihine kadar e-Devlet ekranı üzerinden açıklanması bekleniyor. Konuyla ilgili resmi açıklama geldiğinde detaylar eklenecektir.


Adaylar KYK burs başvuru sonuçlarını e-Devlet ekranı üzerinden T.C. kimlik numarası ve şifresiyle birlikte sorgulayabilecek.


Öğrencilerin iki farklı sonuç beklerken “Burs alabilirsiniz” ifadesiyle karşılaşanlar karşılıksız burs alabilirler. “KYK kredi alabilirsiniz” sonucuyla karşılaşan adaylar ise öğrenim kredisi alabilecek.


KYK öğrenim kredisi çıkan adaylar için zorunluluk bulunmuyor. Adaylar taahhütname onayı yapmadığı durumlarda burs ve kredi hakkını kaybediyor.


Gençlik ve Spor Bakanlığı, KYK burs sonuçları açıklandıktan sonra öğrenciler için taahhütname onayı takvimi paylaşılacak.


KYK BURSLARI HANGİ AYLARDA YATAR?


KYK burs ödemeleri öğrencinin T.C. kimlik numarasının son hanesine göre yapılmaktadır. Burs ödemeleri her ayın başında 6-10’u arasında hesaplara yatırılır.


KYK burs ödemeleri 12 ay üzerinden yapılmaktadır. Üniversitelerin tatil veya kapalı olduğu aylarda da burs ödemeleri yapılmaya devam eder. 2023-2024 eğitim öğretim yılında Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs, Haziran, Temmuz, Ağustos, Eylül, Ekim ve Kasım aylarında burs ve kredi ödemeleri hesaplara geçecek.

#kyk
#kyk burs
#kyk burs sonuçları
6 ay önce