Konserve şişesinde yaprak saklamanın yolu, yaprakları dondurmaktır. Yaprakları dondurmak, onları uzun süre saklamayı kolaylaştıracaktır. Yaprakları dondurmak için, yaprakları yıkayın ve kurulayın. Yaprakları bir buzdolabı poşetine koyun ve poşetin ağzını kapatın. Poşeti dondurucuya koyun. Yapraklar dondurucuda 6-8 ay saklanabilir.
Konserve şişesinde yaprak saklamanın bir yolu, yaprakları önceden kaynatmaktır. Yaprakları önceden kaynatmak, onları daha yumuşak hale getirecek ve onları uzun süre saklamayı kolaylaştıracaktır. Yaprakları kaynatmak için, bir tencereye su koyun ve kaynatın. Kaynadıktan sonra, yaprakları suya ekleyin ve 5-10 dakika pişirin. Yapraklar yumuşadıktan sonra, suyunu süzün ve yaprakları bir kavanoza koyun. Kavanozun kapağını kapatın ve buzdolabında saklayın. Yapraklar buzdolabında 1-2 hafta saklanabilir.
Konserve şişesinde yaprak saklamanın bir başka yolu da, yaprakları tuzlamaktır. Yaprakları tuzlamak, onları uzun süre saklamayı kolaylaştıracaktır. Yaprakları tuzlamak için, bir kaseye tuz ve su koyun. Tuz ve suyu karıştırın ve yaprakları suya ekleyin. Yapraklar tuz suyunu emdikten sonra, suyunu süzün ve yaprakları bir kavanoza koyun. Kavanozun kapağını kapatın ve buzdolabında saklayın. Yapraklar buzdolabında 1-2 ay saklanabilir.
Kavanoz ağzına kadar suyla doldurulduktan sonra, yaprakların üste çıkmasını önlemek için üzerine plastik bir parça veya temiz bir taş konulur. Kavanozun kapağı hava almayacak şekilde kapatılır. Serin bir yerde muhafaza edilir. Ara sıra kavanoz kontrol edilir, su azaldıysa tuzlu su ilave edilir.
Yapraklar tuzsuz olduğu için harika oluyor yaprak pişirileceği zaman şişeyi açtıktan sonra ortadan ikiye kesip düz bir tepsiye döküyorum Yaprakları bir bir açıyorum . Sonra bolca yaprakları yıkıyorum . Kısık ateşte çok çok az tuz serpip beş on dakika haşlıyorum. aynı yazın yaptığımız taze yaprak sarması gibi oluyor.
Yapımı için malzemeler