Islak kek, pudra şekeri ve kakao ile hazırlanan, yumuşak ve lezzetli bir kek türüdür. Genellikle çay veya kahve ile servis edilir. İşte ıslak kek sosu tarifi:
Islak kek sosu, kakao, süt, şeker ve tereyağ ile hazırlanan bir sostur. Genellikle ıslak keklerle birlikte servis edilir.
Islak kek sosu tarifi için aşağıdaki malzemelere ihtiyacınız olacak:
Islak kek sosunu hazırlamak için aşağıdaki adımları takip edin:
İsteğe bağlı olarak ıslak kek sosuna çikolata parçaları veya fındık ekleyerek daha lezzetli hale getirebilirsiniz.
Islak kek kalıptan çıkarmak için aşağıdaki adımları takip edin:
Kekinizi fırından aldıktan sonra bir tabağın üzerine ters çevirin ve üzerine nemli bir bez koyun. Çıkarır çıkarmaz nemli bir bezin üzerine de koyabilirsiniz. Bu şekilde de rahatlıkla çıkacaktır. Bu işlemi yaparken kenarlardan bir bıçak yardımıyla hafifçe yapışan yerleri ayırmaya da gayret edin.
kek kalıbını bir peçete yardımıyla yağlayıp hamuru daha sonra koyun. keki fırından aldıktan sonra 10 ya da 15 dakika ıslak bir bezle sarın kekin kolayca çıktığını göreceksiniz. Kek hamurunu kalıba dökmeden önce kalıbın orta kısmına ince uzun bir alimünyum folyo koyarsanız kek bozulmadan çıkar.
Sıvı yağ ile sakın yağlamayın. Fırın soğuk olacak ve keki yavaş pişir fırının orta pişirme ayarına getir. Yani 160 ile 170 derece de olacak.
Bir püf nokta daha eklememiz gerekirse keki dilimledikten sonra veya hemen önce kürdanla küçük delikler açmak da sosunu en iyi şekilde çekmesi için bizlerden size bir Lokma taktiği.