En pratik kısır tarifi geldi. Bugün, gün tabaklarının en lezzetli tarifini veriyoruz, kısır yapılışını. Okuldan eve gelince duyulan kısır kokusu, o günün yorgunluğunu alıp götürür bir anda. Misafirden kalanlar tırtıklanır, tazecik çay eşliğinde kolayca mutlu eder insanı. Lezzetli baharat ve sebzelerle hazırlanan kısır tarifini sizler için derledik. Peki tam kıvamında orjinal kısır nasıl yapılır? Kısıra soğan koyulur mu? Kısır kavrulur mu? Püf noktaları neler? İşte tarifin detayları.
Her yiğidin bir kısır yapışı vardır; kuru soğanlı kısır, Hatay usulü kısır hatta yeşilliksiz kısır. Detaya çok girmeden en güzel kısır tarifini, adım adım anlattık sizlere. Kısır malzemeleri evde kolayca bulunur, ekonomiktir.
Kısır tarifi
Malzemeler:
1 Su bardağı kısırlık bulgur
1 Çorba kaşığı domates salçası
1 Çorba kaşığı biber salçası
1 Adet kuru soğan
1 Tatlı kaşığı toz nane
Yeteri kadar tuz
1 Çorba Kaşığı Nar Ekşisi
1/4 (Çeyrek) su bardağı zeytinyağı
3 Dal taze soğan
2 Adet domates
1 Avuç maydanoz
Bulgurun üzerini örtecek kadar sıcak su ilave edin. 15 dakika bekletin. Yoğurma kabına salçaları teker teker ilave edin.
Soğanı rendeleyin ve ekleyin. Naneyi ekleyin.
Tuzunu serpin. Nar ekşisini ekleyin.
Zeytinyağını gezdirin. Taze soğanı kıyın.
Domatesleri doğrayın. Maydanozu kıyın.
Kısırı 10 dakika yoğurun. Salata malzemelerini de ilave edip harmanlayın ve servise hazırdır.
- Püf noktası:
- Kısır yapımında kullanacağınız bulgur mutlaka ince, kısırlık bulgur olmalıdır. Kalın bulgur kullanırsanız hem bulgurlar içerisinde sert kalır hem de lezzeti kısırdan çok pilava benzer.
Kısır kaç dakikada pişer?
20 dakikada hazırlanan kısır 30 dakikada pişer.
Kısırın kalorisi ne kadar?
Zorluk seviyesi kolay olan kısırın kalorisi 163.