Krep malzemelerini ve pratik krep tarifini adım adım anlattığımız bu tariften böyle lezzetin keyfini sabah, öğle, akşam ya da beş çayında keyfini sürebilirsiniz. Günün her vaktinde hem tatlı hem tuzlularla yakışan, kısa sürede hazırlayacağınız lezzetli krep tarifimiz sizlerle. Peki krep nasıl yapılır? İşte mis gibi krep tarifi...
Farklı yörelerde farklı isimlerle bilinen krepin arasına peynir, zeytin ezmesi, reçel ya da kakaolu fındık kreması sürerek onu daha lezzetli bir hale getirebilirsiniz.
krep tarifi sizlerle...
1/2 (Yarım) su bardağı su
2 Çorba kaşığı zeytinyağı
1 Ve 1/2 (Yarım) su bardağı Un
1/2 (Yarım) demet dereotu
Arzu ettiğiniz kadar labne peyniri
Sütü, suyu, yumurta ve tuzu sırayla karıştırma kabına alın, çırpın.
Yağı ekleyip ardından unu azar azar ekleyerek çırpın.
Hafif yağlanmış tavada arkalı önlü pişirin.
Dereotunu kıyın, labneye ekleyip karıştırın. Kreplerin üzerine sürün ve rulo yapıp dilimleyerek servis edin.
20 dakikada hazırlanan krep 20 dakikada ğişer.
Zorluk seviyesi kolay olan krep kalorisi 149.