Beş çayınıza eşlik eden kahvenizin yanına yakışan nefis ıslak kek tarifini sizler için derledik. Islak dokusuyla yumuşak kıvamıyla tadını damağınızda bırakan ıslak kekin tarifini yazımızdan öğrenebilirsiniz. Islak kek tarifi nasıl yapılır? Islak kek için malzemeler neler? Islak kek sosu nasıl yapılır? Sosu sıcak mı soğuk mu olur? En pratik ıslak kek nasıl hazırlanır? İşte adım adım ıslak kek tarifi.
Islak kek tarifi nasıl yapılır?
- 3 adet yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 1,5 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kakao (25g)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un (elenmiş)
1 su bardağı kakaolu karışım (bu karışımı kek hamurunu yaparken ayıracağız)
1,5 su bardağı süt
Ceviz veya fıstık
Islak Kek Yapılışı:
İlk olarak yumurta, şeker iyice çırpıldıktan sonra süt, sıvı yağ, kakao eklenerek tekrar çırpılır. Kekimizi ıslatmak için bu karışımdan bir su bardağı ayrılır. Kalan karışıma kabartma tozu, vanilya ve elenmiş un karıştırılarak kek hamuru oluşturulur. Yağlanmış tepsiye ya da borcama dökülerek 170 derecede fırına sürülür, yaklaşık 35 dakika pişirilir.
Keki beklerken üzeri için ayırdığınız karışımı uygun bir tavaya alarak üzerine süt ilave edilir ve ocakta 5 dakika kaynatılır. Fırından çıkan kekin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra yani 10 dk kadar sonra dilimlenir, üzerine yavaş yavaş ılıyan sos her yerine gelecek şekilde dökülür. Üzerine iri parçalanan ceviz serpilir. Kekin sosu güzelce çekmesi için 2-3 saat dinlendirildikten sonra ıslak kek servis edilebilir.
Afiyet olsun...
Islak Kek Tarifi Dinlenme Süresi
Islak kekin dinlenme süresi 60 dakikadır.
Islak Kek Kaç Kaloridir?
Islak kek 290,6 k.kal'dir.