Kış aylarının vazgeçilmez bir tatlısı olsa da iftar soflarına eşlik edecek enfes kabak tatlısı tarifi ve yapılış aşamaları.
Kabak tatlısının, fırında kabak tatlısından muhallebili kabak tatlısına kadar birçok çeşidi bulunuyor.
-Kabak tatlısı için kabağı ince ince dilimledikten sonra soyup çekirdeklerini çıkartın.
-Yıkadıktan sonra 2-3 parmak genişliğinde dilediğin uzunlukta doğrayın.
-Büyük ve yayvan bir tencereye kabakları, aralarına şeker serperek kat kat dizin.
-2-3 saat ya da bir gece ağzı kapalı olarak bekletin. Bu bekleme sırasında kabak su salacağı için pişirirken ayrıca su koymaya gerek yok.
-Geceden bekletilen kabak kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin. Arada çatalla pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.
-Soğuduktan sonra balkabağı tatlısı servis tabağına alınır, üzerine tahin gezdirilip dövülmüş ceviz serpilerek servis edilir.
-Dilerseniz kabakların üzerine kendi şerbetini ağdalaştırıp da gezdirebilirsiniz. Kabağın şerbetinin koyulaşması için bir sürede kapağı açık olarak pişirmelisiniz.
-Aynı şekilde kabak tatlınızı fırında pişirerek de çok hoş bir tat elde edebilirsiniz.
Kabak tatlısının 45 dakika pişirme süresi vardır.
Kabak tatlısının 103,4 k. kalorisi bulunmaktadır.
*İçerisinde potasyum, demir, sodyum, fosfor, kalsiyum ve magnezyum içermektedir.
*Vücudu mikroplardan korur, yaraların iyileşmesine yardımcı olur.
*İçerisinde bol miktarda lif bulunmaktadır.
*A vitamini açısından oldukça zengindir.
*Sahip olduğu beta kroten sayesinde cildin yenilenmesini sağlamaktadır.