Tavuk sote tarifi, malzemeleri ve yapılışı

16:2318/04/2022, Pazartesi
G: 13/10/2022, Perşembe
Yeni Şafak
Tavuk sote
Tavuk sote

Pratik ve lezzetli tariflerin vazgeçilmezi olan tavuk sote; pilav, yoğurt ve salatanın muhteşem eşliği ile anılır. Tavuk sote nasıl yapılır? İşte, tavuk sotenin adım adım eşsiz lezzetinin tarifi, pişirme süresi ve kalorisi...

Tavuk sote, pratik, kolay yapılabilen lezzetler arasında bulunuyor. İşte, tavuk sotenin enfes tarifi...

2 KİŞİLİK TAVUK SOTE TARİFİ İÇİN;

HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 dakika.

PİŞİRME SÜRESİ: 25 dakika.

TAVUK SOTE KALORİSİ NE KADARDIR?

1 orta porsiyon veya 1 küçük tabak (170 gr) tavuk sote 288 kcal. 1 çok tepeleme çorba kaşığı (35 gr) tavuk sote 59 kcal. 100 gram tavuk sote 169 kcal.

TAVUK SOTE İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  1. 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  2. 300gram tavuk göğsü(kuşbaşı doğranmış)
  3. 1 adet soğan
  4. 1 adet yeşil biber
  5. 1/2 adet kırmızı biber
  6. 1 adet doğranmış domates
  7. 1 çay kaşığı tuz
  8. 1 çay kaşığı karabiber
  9. 1 çay kaşığı pul biber
  10. 1 çay kaşığı kuru nane

AŞAMA AŞAMA TAVUK SOTE NASIL YAPILIR?

1. ADIM:
  • Tavanın içerisine 2 yemek kaşığı sıvı yağı alın ve üzerine 300 gram kuşbaşı doğranmış tavuğu ilave ederek yüksek ateşte soteleyin.
2. ADIM:
  • Pişen tavukların üzerine 1 adet doğranmış soğanı ilave ederek sotelemeye devam edin.
3. ADIM:
  • 1 adet doğranmış yeşil biber ve yarım adet doğranmış kapya biberi de ekleyin.

4. ADIM:
  • 1 adet doğranmış domatesi de tavanın içerisine aktarın.

5. ADIM:
  • Biraz suyunu çektikten sonra sırasıyla birer çay kaşığı tuz, karabiber, pul biber ve kuru nane ilave ederek güzelce karıştırın.
6. ADIM:

İyice pişince tavuk sotenizi ocaktan alın ve servis edin.


#Tavuk sote yapılışı
#Tavuk sote tarifi
#Tavuk sote pişirme süresi