|

Tansiyon tedavisinde yeni ilaç

Amerikan Medical Association dergesinde yayımlanan bir araştırmada yüksek tansiyonun kabul edilebilir seviyeye inmesi için geliştirilen yeni bir ilaçla tedavide başarının yüzde 27 daha arttığı belirtildi.

Yeni Şafak
09:22 - 16/08/2018 Perşembe
Güncelleme: 09:29 - 16/08/2018 Perşembe
IHA
​Yüksek tansiyonun kabul edilebilir seviyeye inmesi için yeni bir ilaç geliştirildi.
​Yüksek tansiyonun kabul edilebilir seviyeye inmesi için yeni bir ilaç geliştirildi.

Yüksek tansiyonun dünya genelinde kalp hastalıklarına ve ölüme yol açan önde gelenlerden biri olduğu belirtilerek, üç ilaçtan oluşan yeni bir hapla düşük dozla halen kullanılan tek ilaç sistemine göre önemli gelişmeler gösterdiği kaydedildi. Araştırmayı yürüten Avustralya New South Wales’den Profesör Anushka Patel, hastalığın tedavisi için dünya genelinde duyulan ilaç ihtiyacının yükünü azaltacağını, halen tansiyonun istenen seviyede indirilmesinde kullanılan ilaçların yüzde 40 ila 50 başarı sağladığını yeni ilaçla bu başarının yüzde 70 çıkacağını söyledi.

Zaman kazandırıp maliyeti düşürüyor

Patel, Sri Lanka’da tansiyonun düşürülmesi yeni hapın verildiği 700 hastada 6 ayda tansiyonun kabul edilebilen seviyeye indirilmesinin sağlandığı kaydedildi. Yeni ilacın muhtevasında düşük dozda telmisartan, amlodipine ve chlorthalidone bulunduğu ve tek bir hapta bileştirildiği belirtildi. Bu işlemin doktorlara ve hastalara hastalığın tedavisinde zaman kazandırdığı ve maliyeti düşürdüğü belirtildi.

#Tansiyon
#Yüksek tansiyon
#Yeni ilaç
#Anushka Patel
6 yıl önce