|

Sahibini mahkemede ceza almaktan kurtaran kedi

Türkiye'den Avrupa'ya giden milyonlarca göçmenin hikâyesini paylaşan 'DiasporaTürk', Zekiye Anadol isimli bir Türk kadının başına gelen talihsiz olayı takipçilerine sundu. Almanya’da hırsızlıkla suçlanan kadına mahkemede kedisi şahitlik yaparak ceza almaktan kurtardı.

Yeni Şafak
09:50 - 18/10/2018 Perşembe
Güncelleme: 09:55 - 18/10/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Zekiye Anadol isimli Türk işçinin hırsızlıkla suçlandığı mahkemede şahitliğini kedisi yaptı.
Zekiye Anadol isimli Türk işçinin hırsızlıkla suçlandığı mahkemede şahitliğini kedisi yaptı.

'DiasporaTürk' adındaki Twitter ve Instagram hesapları, Türkiye'den Avrupa'ya giden milyonlarca göçmenin hikâyelerine fotoğraflar eşliğinde paylamaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde paylaştığı bir fotoğraf ve hikâye ise bir Türk işçi için içimizi acıtırken sonrasında yüzümüzü güldürüyor. Türkiye’den Almanya’ya götürdüğü kedisi, aldığı mamaları yemeyince aldığı dükkana iade etmek isteyen Zekiye Anadol, bir yanlış anlaşılmanın kurbanı olarak hırsızlıkla suçlanıyor. Mahkemede kendini savunurken “İnanmazsanız kedimi getirin” demesi üzerine duruşma salonuna gelen kedinin önüne mamalar konur ve kedinin gerçekten mama yemediği anlaşılınca kadıncağız serbest bırakılır. İşte o hikayenin tamamı ise şöyle:

“Almanya’da kedi maması çalmakla suçlanan Türk kadını, mahkemede kedisinin önüne konulan mamaları yememesi üzerine beraat etmiştir. Zekiye Anadol adında bir Türk kadını kedisinin tanıklığı sayesinde hapisten kurtulmuş ve beraat etmiştir. Zekiye Anadol, izinden dönerken Kayseri’den tekir bir kedi almış ve bunu Boblinger’e getirmiştir. “Asi” adındaki kediyi, önceleri artık yemeklerle besleyen Türk kadını, dükkanlarda kedi mamaları satıldığını duyunca Asi’ye bunlardan dört kutu almıştır. Fakat Kayserili kedi mamayı beğenmemiş ve mırıldanarak yememiştir.

İade etmek istemişti

Zekiye Anadol, ertesi gün geri kalan üç mamayı çantasına koyarak işe gitmiştir. Akşam işten dönerken dükkana uğrayan kadın başka şeyler almış ve bu arada değiştirmek için getirdiği kedi mamalarını unutmuştur. Dükkandan çıkarken kadının çantasındaki mamaları gören dükkan sahipleri, “sen bunları çaldın” diye polise vermişlerdir. Zekiye Anadol, mahkemede kendini şöyle savunmuştur: “Kedim bu mamaları yemedi. Üç kutu mamayı iade etmek için getirmiştim, sonra unuttum, beni hırsız diye yakaladılar. Hırsız olmadığımı ve doğru söylediğimi ispata hazırım. Getirin kedimi buraya ve mamaları önüne koyun, bakalım yiyecek mi?”

Mahkemede kedi şahitlik yaptı

Yargıç Payer, Türk kadının isteğini olumlu karşılamış ve kedinin mahkemeye getirilerek tecrübe edilmesini istemiştir. Bunun üzerine kadının kızı kediyi mahkemeye bir sepet içerisinde getirmiş ve masanın üzerine koymuştur. Önüne mama konduktan sonra sepetinden çıkan Kayseri doğumlu tekir kedi, “mırnav” diyerek mamayı koklamış ve sonra başını çevirip yememiştir. Bunun üzerine yargıç, Zekiye Anadol’u beraat ettirmiştir.❞ (8 Mart 1974, Milliyet)

#DiasporaTürk
#Zekiye Anadol
#Kedi
6 yıl önce