|

Kızlarını mahkeme kararıyla yaşatıyorlar

ABD'de Payton Summons isimli 9 yaşındaki bir kız çocuğun hayatta kalabilmesi için ailesi mahkemeye başvurdu. Beyin ölümü gerçekleşen kızlarının yaşayabilmesi için mücadele eden ailenin uğraşları sonucunda hakim, küçük kıza yaşam desteği sağlama kararı verdi.

Yeni Şafak
10:25 - 17/10/2018 Çarşamba
Güncelleme: 11:08 - 17/10/2018 Çarşamba
Diğer
Payton Summons, makinelere bağlı olarak yaşıyor.
Payton Summons, makinelere bağlı olarak yaşıyor.

Göğsündeki büyük bir tümör yüzünden kardiyak arrest geçiren Payton Summons isimli küçük kız, Eylül ayından beri bir çocuk tıp merkezinde makineye bağlı olarak yaşıyordu. 9 yaşındaki kıza uygulanan testler sonucunda beyin ölümünün gerçekleştiği ortaya çıktı. ABD’de yasal olarak beyin ölümünün kalp durmasıyla aynı olmasından dolayı hastane Summons’ın makinelerle olan bağını kesmek istedi.


CNN’in haberine kızlarının yaşamasını isteyen aile mahkemeye başvurdu. Beyin ölümü gerçekleşen kızlarının yaşayabilmesi mücadele eden ailenin uğraşları sonucunda hakim, küçük kıza yaşam desteği sağlama kararı verdi. Böylece 1 Ekim’de verilen mahkeme kararı ile aile kızlarını iki hafta daha hayatta tuttu.


Pazartesi günü gerçekleşen yeni duruşmada da mahkeme yine aileden yana karar vererek süreyi bir hafta daha uzattı. Böylece aile kızlarına bakacak bir sağlık tesisi arayabilecekler. 22 Ekim’e kadar Summons’ın başka bir tıp merkezine taşınmaması durumda hastane küçük kızı makinelerden ayıracak.

#ABD
#Çocuk Tıp Merkezi
#Payton Summons
#Tümör
#Beyin ölümü
6 yıl önce