|

Murat Soydan: Bana dua edin

Geçtiğimiz günlerde evinde düşüp kalça kemiğini kıran Yeşilçam'ın oyuncusu Murat Soydan, önceki gün ameliyata alındı. Murat Soydan, sevenlerinden kendisi için dua etmelerini istedi.

Yeni Şafak
09:46 - 22/06/2018 Cuma
Güncelleme: 10:00 - 22/06/2018 Cuma
Diğer
Murat Soydan'ın tedavisi devam ediyor.
Murat Soydan'ın tedavisi devam ediyor.

Yeşilçam'ın usta oyuncusu Murat Soydan'ın, geçtiğimiz hafta evinde geçirdiği talihsiz kaza sonucu kalça kemiği kırılmıştı. Usta oyuncunun eşi Gül Soydan, oyuncu Soydan'ı hastaneye kaldırdıklarını belirtmişti. 77 yaşındaki emektar oyuncu, önceki gün ameliyat oldu.

Sabah'ın haberine göre, hayranları ve sevenlerinden dua isteyen Murat Soydan'ın aile fertleri, ameliyatın başarılı geçtiğini ve Soydan'ın durumunun iyi olduğunu açıkladı.

Murat Soydan kimdir?

Murat Soydan, 2 Ekim 1940, Babasının memuriyeti dolayısıyla Kırklareli'in Lüleburgaz ilçesinde doğdu. Gerçek adı Rüçhan Tercan'dır. İlk ve ortaokulu Lüleburgaz'da, liseyi Edirne'de okudu. Üniversite için İstanbul'a geldi. İktisadi İlimler Akademisi'nde okurken bir yandan da İstanbul Belediye Konservatuarı Türk Musikisi bölümünü bitirdi.

Aynı zamanda üniversite tahsili sırasında Tekel'de memurluk yaptı.Askerliğini yedek subay olarak yaptıktan sonra 1966 yılında "Perde" mecmuasının açtığı yarışmayı kazanarak sinemaya geçti.

Dizi filmlerde de ve 221 filmde oynayan Murat Soydan, bir dönem Sinema Oyuncuları Derneği başkanlığı yaptı. 1972 yılında 9. Antalya Altın Portakal Film Festivalinde "Zulüm" filmindeki rolü ile En İyi Erkek Oyuncu Ödülünü kazandı.

#Yeşilçam
#Sinema
#Oyuncu
6 yıl önce