|

Türker İnanoğlu korkuttu

Türk sinemasının ve dizi sektörünün tanınmış ismi Türker İnanoğlu, Bodrum’daki evinde geçirdiği kaza sonucu bel kemiğini kırdı.

Yeni Şafak
10:25 - 21/06/2018 Perşembe
Güncelleme: 10:35 - 21/06/2018 Perşembe
Diğer
Türker İnanoğlu'nun sağlık durumu iyiye gidiyor.
Türker İnanoğlu'nun sağlık durumu iyiye gidiyor.

Bir hafta önce evinin merdivenlerinden inerken dengesini kaybedip düşen usta yapımcı ve yönetmen, apar topar İstanbul’a getirildi.

Hürriyet'in haberine göre; bel kemiğinin kırıldığı anlaşılan İnanoğlu, Çağlayan’daki Florence Nightingale Hastanesi’nde ameliyata alındı. Türker İnanoğlu’nun halen hastanede müşahede altında tutulduğu ve durumunun her geçen gün iyiye gittiği öğrenildi.

Türker İnanoğlu kimdir?

1936 yılında Safranbolu'da doğan İnanoğlu, ilkokul eğitimini Safranbolu'da, orta ve lise eğitimini İstanbul'da yaptı. Yüksek öğrenimini Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu'nda yaparken, 1957 yılında yönetmen yardımcısı olarak sinema ile tanıştı. Ö.Lütfi Akat ve Nişan Hançer'e on bir filmde asistanlık yaptı. 1958 yılında "Senden Ayrı Yaşayamam" adlı filmle yönetmenliğe başladı.

Yeşilçam'da çeşitli yapımcılara dokuz adet film çektikten sonra 1959'da kendi şirketi Erler Film'i kurdu. Erler Film bünyesi içinde bugüne dek 40 yıldır 167 adet siyah-beyaz ve renkli sinema filmi çekti. Bunlardan 21 adedi Yunanistan, İtalya ve İran'la yapılan koprodüksiyon yapımlardır.

Ayrıca ülkemizde uzun metraj ve belgesel çekimleri yapan Amerikan-Japon-Fransız-Alman yapımcıların yürütücü prodüktörlüğünü de yapmıştır. Türker İnanoğlu bugüne dek 66 adet uzun metraj sinema filmine yönetmen olarak imza atmıştır.

#Yeşilçam
#Dizi
#Film
#Yönetmen
6 yıl önce