|

Köpekler kalp hastalarının ömrünü uzatıyor

Yeni bir çalışma, köpek severlerin kalp hastalığından ölme olasılığının yüzde 23 daha az olabileceğini ortaya koydu. Sağlıklı insanlara köpek sahibi olmaları öneriliyor.

Yeni Şafak
10:17 - 19/11/2018 Pazartesi
Güncelleme: 10:29 - 19/11/2018 Pazartesi
Diğer
Köpek sahibi olmak kalp rahatsızlıklarına da iyi geliyor.
Köpek sahibi olmak kalp rahatsızlıklarına da iyi geliyor.

Köpekler, gerçekten en iyi arkadaşlarımız mı? İsveç’te yapılan yeni bir çalışmaya göre kalp hastalığını azaltmanın bir yöntemi köpek sahibi olmak. 40-80 yaş arası 3,4 milyon insan üzerinde yapılan bir çalışmada, bir köpeğe sahip olmanın, kalp hastalığından ölmenin yüzde 23'lük bir azalma gösterdiği anlaşılmış. Çalışmanın 12 yılı boyunca herhangi bir nedenden ötürü yüzde 20 daha az ölüm riski ile ilişkili olduğu bulunmuş. Önceki çalışmalar, köpeklerin sosyal izolasyon ve depresyonu rahatlatmasını öneriyordu.

  • The Guardian’ın haberine göre köpek sahipleri strese daha iyi tepkiler verirler, daha yüksek fiziksel aktivite düzeylerine ve biraz daha düşük kolesterol seviyelerine sahiptirler. Amerikan Kalp Derneği, bir köpek sahibi olmanın kalp hastalığı riskinin azalması ile ilişkili olduğunu söyledi. 2013 yılında bir bildiri yayınlayacak çalışmaların onlarca gözden gelişmesini sağladılar. Köpek sahipliğini daha güçlü bir şekilde desteklemek için uğraşıyorlar.
Çalışmaya köpek sahibi olanlar ile köpeği olmayanlar arasında eğitim, sağlık ve yaşam tarzlarındaki farklılıklar dahil edildi. Çalışma, bir köpeğin tek başına yaşayan insanlara en büyük olumlu etkisini buldu. Ortaya çıkan sonuç:
“Bir köpek, ölme riskini azaltmak açısından diğer insanlarla yaşamak yerine bir alternatif olabilir”
diyor. Ayrıca çalışma şu sonuçları da sıralıyor:
#Köpek
#Kalp hastalığı
#Amerikan Kalp Derneği
#İsveç
5 yıl önce