|

Banksy bu kez sokak levhasında

Siyaset ve toplumsal konular üzerinden sanatını icra eden ünlü sokak sanatçısı Banksy, Birleşik Krallık’ın Avrupa Birliğinden çekilmesi olayı Brexit’ten ilham aldığı bir çalışma ile karşımıza çıktı. Clevedon’da yer aldığı söylenen bir işaret tabelasına yaptığı çalışma kısa sürede binlerce beğeni aldı.

Yeni Şafak
11:21 - 16/08/2018 четверг
Güncelleme: 11:44 - 16/08/2018 четверг
Diğer
Ünlü sokak sanatçısı Banksy'ın işaret tabelasına yaptığı mesaj içerikli çalışması.
Ünlü sokak sanatçısı Banksy'ın işaret tabelasına yaptığı mesaj içerikli çalışması.

10 yıldır başta İngiltere olmak üzere farklı ülkelerde yaptığı çarpıcı duvar resimleriyle ünlenen sanatçı Banksy, bu kez işaret levhasında ortaya çıktı. Mart ayında New York’ta ortaya çıkan, ardından Haziran ayında Fransız hükûmetini çizdiği duvar resimleriyle eleştiren Banksy, tekrar İngiltere sokaklarında. Clevedon isimli küçük bir sahil kasabasındaki bir elektrik direğinde ortaya çıkan grafiti sanatçısının çiziminden kendi Instagram hesabından paylaşmasıyla haberdar olduk. Fotoğrafta levha ve altında el ele yürüyen yaşlı bir kadın ve adam görülüyor. Arka planda uzun bir yol ve bir dizi ev. Yani eski nesilleri sırtında taşıyan iki genç tasvir edilmiş.

Brexit’ten ilham aldı

Çalışmalarını genelde siyaset ve toplumsal konular üzerinden yürüten Banksy'in bu çalışmasının asıl amacı henüz bilinmese de Brexit yüzünden harcanacak gençliğin karşı karşıya olduğu sıkıntılarını altını çizdiği düşünülüyor. Sosyal medyaya göre çalışma, Birleşik Krallık’ın Avrupa Birliğinden çekilmesi olayı Brexit’ten ilham alındı.



#Brexit
#Banksy
#Grafiti
6 лет назад