|

Avrupa’nın ilk denizaltı restoranı

Kuzey Denizi'nin yüzeyinin beş metre altında, Norveç'in en güney ucunda, Avrupa'nın ilk su altı restoranının çalışmaları devam ediyor. 20 metre uzunluğundaki yapı, batık bir periskop gibi görünüyor.

Yeni Şafak
11:23 - 17/10/2018 Çarşamba
Güncelleme: 11:30 - 17/10/2018 Çarşamba
Diğer
2019 Nisan ayında tamamen hizmete açılacak.
2019 Nisan ayında tamamen hizmete açılacak.

Eğik bir beton levhaya benzeyen Avrupa’nın ilk denizaltı restoranı tamamlanmak üzere. Norveç’te inşa edilen restoran 2019 yılında hizmete girmeye hazırlanıyor. Kuzey Denizi'nin yüzeyinin beş metre altında yer alan restoran yaklaşık 500 metrekarelik iç alanı ile 100 konuk ağırlayacak kapasiteye sahip. 11 metrelik geniş panoramik şekilde çevreleyen camıyla da deniz ortamının benzersiz sualtı manzarasını sunacak.

CNN’in haberine göre yapının yarısından fazlası sular altında kalmış durumda. Konuklar kıyı seviyesinde olacak sahil ile giriş arasındaki boşluğu dolduracak bir cam geçit ile erişim sağlanacak. Konukların güvenliğini garanti altına almak için de dalgaların yayılımını ve yükünü incelemek için bir analiz yapılarak 2 bin 500 tonluk yapı en uç olaylara dayanacak şekilde tasarlanmış.


Konuklar, 4 metre uzunluğundaki yemek alanındaki pencereden, fok ve ıstakoz gibi çeşitli balık ve deniz canlılarını gözlemleyebilecek.


#Avrupa'nın ilk denizaltı restoranı
#Denizaltı restoranı
#Norveç
#Kuzey Denizi
5 yıl önce
default-profile-img