|

ABD'ye sazlı sözlü protesto

Halk ozanları, ABD’nin ekonomik yaptırım kararını Taksim Meydanı'nda sazları ile atışarak protesto etti. Halk Ozanı ve Şair Hilmi Şahballı, "Geçmişte bizi bölmeye çalışan düşman ABD, şimdi dolarla korkutmaya çalışıyor. Oyunun far- kındayız. Vakit birlik vaktidir" dedi.

Ayşe Mine Alioğlu
04:00 - 17/08/2018 Friday
Güncelleme: 03:36 - 17/08/2018 Friday
Yeni Şafak
Anadolu’nun dört bir yanından Taksim’e gelen halk ozanları, ABD’nin ekonomik yaptırımlarını sazları ile atışarak protesto etti.
Anadolu’nun dört bir yanından Taksim’e gelen halk ozanları, ABD’nin ekonomik yaptırımlarını sazları ile atışarak protesto etti.

Anadolu’nun dört bir yanından Taksim’e gelen halk ozanları, ABD’nin ekonomik yaptırımlarını sazları ile atışarak protesto etti. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği protestoda ozanlar kendi besteledikleri eserleri seslendirerek Trump yönetimine karşı tepkilerini dile getirdiler.

SANATÇILARA GÖREV DÜŞÜYOR

Milli birlik ve beraberlik ruhunu halka aktarmada en büyük görevin sanatçılara düştüğüne dikkat çeken Halk Ozanları Derneği Başkanı Hilmi Şahballı, “Gençliğimizde ülkücü, devrimci, sağcı, solcu, Kürt, Türk ve laik diye bizi ayırmaya çalışan düşman ABD, şimdi de dolarla korkutmaya çalışıyor. Türkiye üzerinde oynanan oyunların farkındayız. Vakit birlik vaktidir” dedi.

Halk ozanlarının her zaman milletinin ve bayrağının yanında olduğunu söyleyen Şahballı, “ABD bizi ekonomiyle terbiye etmeye çalışıyor. Anadolu’nun gücünün farkında değil. Türkiye hiçbir senaryonun içinde figüran olmayacak" şeklinde konuştu.

ŞAHLANSIN YURDUN HER BİR KOLU

Şair ve Halk Ozanı Şahballı sözlerini kaleme aldığı şu şiirle tamamladı: “Anadolu hazır ol milli birlik zamanı. Senaryoda büyük rol, milli birlik zamanı. Ortak aklın yolu, birleşir sağı solu. Şahlansın yurdun her bir kolu. Milli birlik zamanı. Kudüs yürek ağrısı. Budur sözün doğrusu. Seferberlik çağrısı, milli birlik zamanı.”

#ABD
#Türkiye
#Taksim Meydanı
6 years ago