|

20 yıl sonra ışığa kavuştu

Doğumsal rahatsızlıklar ve geçirdiği ameliyatlar nedeniyle görme yetisini kaybeden Halil Bozkurt’un karanlık dünyası 20 yıl sonra kornea nakliyle aydınlandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/06/2018 Pazartesi
Güncelleme: 00:47 - 4/06/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
​Görme yetisini kaybeten Halil Bozkurt, kornea nakliyle ışığa kavuştu.
​Görme yetisini kaybeten Halil Bozkurt, kornea nakliyle ışığa kavuştu.

Görme yetisini kaybeten Halil Bozkurt, kornea nakliyle ışığa kavuştu. Doğumsal rahatsızlığı ve geçirdiği ameliyatlar nedeniyle sağ gözü tamamen kapanan, sol tarafıyla ise yüzde 5 oranında ve hiçbir şeyi seçemeyecek şekilde çok bulanık gören Halil Bozkurt, 20 yıllık karanlık dünyasının yeniden aydınlanacağı umudunu hiç kaybetmedi.

Gözlerinin görmemesi nedeniyle çalıştığı işten malulen emekliye ayrılmak zorunda kalan ve evden dışarı çıkmakta bile zorlanan Bozkurt, kornea nakliyle göz sağlığına kavuşabileceğinin söylenmesiyle umutlandı. Bozkurt, Adana Şehir Hastanesi’nde yapılan ameliyatla tek gözüyle de olsa yeniden görebilmenin mutluluğunu yaşadı.

YENİDEN DÜNYAYA GELDİM

Bozkurt, “Gittiğim yeri görebiliyorum, arkadaşımı sesinden tanıyordum şimdi görebiliyorum. Şu an gayet iyi ve rahatım. Bu anlatılmaz bir duygu. Yeniden dünyaya geldim” diye konuştu. Adana Şehir Hastanesi Göz Hastalıkları Doktoru Yusuf Koçluk da “Diğer gözde de aynı probleme sahip ve onun için de nakil sırası bekliyor. Uygun donör kornea temin edildiğinde ve hastamızın bekleme sırası geldiğinde diğer gözünün de naklini yapacağız” dedi.

#Halil Bozkurt
#Adana
6 yıl önce