|

Hayatı diyalizde geçen Serra Nur: Sabrın sonu selamettir

Böbrek hastası olan 13 yaşındaki Serra Nur Çelik, zorlu tedavisine rağmen hayata sıkı sıkı bağlı. Akşam yemeğinden sonra diyalize giren Serra Nur, sabah okula giderken diyalizden çıkıyor. Okulda iken öğle arasında tekrar diyalize gitmek zorunda kalan Serra Nur, küçük yaşına rağmen azmi nedeniyle "Sabrı Ve Umudu Değer Ödülü"ne layık görüldü. Serra Nur, "Sabrın sonu selamettir. Elbet iyileşeceğim Allah’ın izniyle ve doktor olup hasta çocuklara yardımcı olacağım" dedi.

Yeni Şafak
12:14 - 19/10/2018 Cuma
Güncelleme: 12:34 - 19/10/2018 Cuma
Yeni Şafak
Serra Nur Çelik, büyüyünce doktor olmak istediğini söylüyor.
Serra Nur Çelik, büyüyünce doktor olmak istediğini söylüyor.

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde ailesiyle birlikte ikamet eden 13 yaşındaki Serran Nur Çelik, özel bir firmada işçi olarak çalışan bir baba ve ev hanımı bir annenin ortanca çocuğu. Serra Nur, henüz çok küçükken vücudunda bazı şişlikler meydana geldi. Telaşlanan aile Serra Nur'u apar topar hastaneye götürdü. Serra Nur’un böbreklerinin fonksiyonlarını yerine getirmediği anlaşıldı. Hemen tedavi olmaya başlayan küçük kız, nakil ameliyatı, yoğun bakım, zona, ağrı krizi, kemoterapi gibi zor süreçlerden geçti.

Rahatsızlığı hala devam eden Serra Nur yaşadığı zorlu hastalıklara rağmen gösterdiği hayata tutunma azmi nedeniyle "Sabrı Ve Umudu Değer" isimli ödüle layık görüldü. Hastalığına rağmen başarısıyla tüm öğretmenlerin dikkatini çekebilecek olan küçük kız Serra Nur'un öğretmeni Meral Yağcı, "
Serra Nur ismini okul ilk geldiğim günlerde duymuştum. Ne yalan söyleyeyim bu kadar azimli ve çalışkan bir öğrenciyle karşılaşacağımı düşünmemiştim
" dedi.

Güzel günleri sabırsızlıkla bekliyor

Okulunu aksatmamak için elinden gelen her şeyi yapan Serra Nur, ödevlerini arkadaşları sayesinde takip ediyor. Sabırla yoluna devam ettiğini belirten Serra Nur şöyle söylüyor:

  • “Sabrın sonu selamettir. Elbet iyileşeceğim Allah’ın izniyle ve doktor olup hasta çocuklara yardımcı olacağım. Gelecek güzel günleri sabırsızlıkla bekliyorum.”

Türkiye birincisi oldu

Akşam yemeğinden sonra diyalize giren küçük kız sabah okula giderken diyalizden çıkıyor. Okulda iken öğle arasında tekrar diyalize gitmek zorunda kalan Serra Nur, yaşadığı zor günlere rağmen umudunu, neşesini kaybetmiyor, başarısıyla da çevresine örnek oluyor.

Ensar Vakfı tarafından düzenlenen 7.si düzenlenen Türkiye Değer Ödüllerinde öğretmeni tarafından Sabır değerine aday gösterilen Serra Nur, ortaokul kategorisinde Türkiye birincisi oldu. Birinci olacağımı hiç düşünmemiştim diyen Serra Nur, "Bu durum beni çok sevindirdi, çok mutluyum" dedi.



#Bursa
#Yıldırım
#Diyaliz
#Böbrek
#Hasta
#Ensar Vakfı
6 yıl önce