|

Zulmü bitirmek için Afrin’deyiz

Başbakan Binali Yıldırım, Afrin’e savaş için değil teröre odaklı bir harekât yürütmeye gittiklerini belirterek, “Orada yıllardan beri zulmeden, genç yaşta kız, erkek çocukları terörist yapmaya çalışan alçak terör örgütünün zulümlerini bitirmek için gittik. Hiçbir terörist kalmayıncaya kadar harekât devam edecek” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/02/2018 Pazar
Güncelleme: 03:16 - 11/02/2018 Pazar
Yeni Şafak
Başbakan Binali Yıldırım, partisinin 6. Olağan İl Kongrelerine katılmak için Muğla ve Manisa’ya gitti.
Başbakan Binali Yıldırım, partisinin 6. Olağan İl Kongrelerine katılmak için Muğla ve Manisa’ya gitti.

AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin 6. Olağan İl Kongrelerine katılmak için Muğla ve Manisa’ya gitti. Burada partililere hitap eden Yıldırım bölgenin kalkınmasında hizmet ve alt yapı eşitsizliğini gidermek için büyük mücadeleler verdiklerini söyledi. Türkiye’nin, doğudan batıya, kuzeyden güneye geliştiğini, kalkındığını belirten Yıldırım, şöyle devam etti: "Her alanda rekordan rekora koşmaya devam ediyoruz. Sadece yollar, havaalanları, hastaneler, okullar, adalet sarayları yapmadık. Başka ne yaptık? Türkiye’nin önünü kesmek isteyen çeteleri, darbecileri, vesayetçileri de eze eze bugüne geldik. Şehitler verdik, gazilerimiz oldu ama istiklalimizden, yarınlarımızdan asla vazgeçmedik."

MEHMETÇİK DESTAN YAZIYOR

Afrin’de yürütülen Zeytin Dalı Harekatı’na değinen Yıldırım, salonda zeytin dallarıyla kendisini selamlayan delegeleri işaret ederek, "Zeytin dalları da burada" dedi. Özgür Suriye Ordusu’nun kahraman yiğitlerinin Mehmetçikle beraber bölgenin huzuru için destan yazdığının altını çizen Yıldırım, "Mehmetçik, kahraman askerimiz niye orada? Çünkü onlar, vatandaşımızın can ve mal güvenliğini koruyor. Onlar, hudutlarımızın güvenliği için oradalar. Onlar, alçak PKK/PYD/YPG ve DEAŞ örgütlerini ortadan kaldırmak için oradalar. O kahramanlarımız bölgeye huzur, barış, kardeşlik getirmek için oradalar" diye konuştu.

TERÖR BİTENE KADAR SÜRECEK

Mehmetçik’in, Türkiye’nin istiklal ve istikbali için gece gündüz demeden destan yazdığını vurgulayan Yıldırım, şunları kaydetti: "Sadece teröre odaklı bir harekat yürüttüğümüzü cümle alem biliyor. DEAŞ, PYD/PKK, adı ne olursa olsun orada bölge insanına zulmeden terör örgütlerinden hiçbir terörist kalmayıncaya kadar bu harekat devam edecek. Oralar da aynen Fırat Kalkanı bölgesi gibi terörden temizlenecek. Ülkemizde misafir ettiğimiz, savaştan kaçan mülteciler, göçmenler gidip oraya yerleşecekler."

SEN DE MİLLİ İTTİFAKA KATIL

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun son dönemde diline doladığı 'yerli' ve 'milli' kavramlarına dikkat çeken Yıldırım şöyle konuştu: "Bugünlerde Sayın Kılıçdaroğlu sık sık milli ve yerli olmaktan bahsediyor. ‘Bir delikli demiri, tüfeği bile yapamıyoruz’ diyor. Ey Kılıçdaroğlu sen nerede yaşıyorsun? Uyan artık uyan. Millik ve yerlilik, FETÖ ağzıyla konuşmakla olmaz. Millilik ve yerlilik, PKK, PYD ağzıyla konuşmak olmaz. Eğer milli ve yerli olmak istiyorsan, gel sen de milli mutabakat ittifakına katıl da bu mezbelelikten kurtar kendini. Bu milletin göğsünde, sinesinde sana da size de yer var. Bu yaptıkları açıklamalar çocuk yaşta gençleri kaçırıp, ellerine zorla silah veren terör örgütünün ekmeğine yağ sürüyor."

  • Dış müdahale delili yok
  • Başbakan Binali Yıldırım, Zeytin Dalı Harekatı’na katılan helikopterin düşmesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Yıldırım, “Bugün Afrin bölgesinde görev uçuşu yapan iki ATAK helikopterimizden biri maalesef düştü. İki kahraman Silahlı Kuvvetler mensubumuz şehit oldu. Herhangi bir dış müdahaleyle düştüğü konusunda elimizde kesin bir delil, belge yok. Halen bunun araştırması, çalışması yapılıyor. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz” ifadelerini kullandı.
#Afrin
#TSK
#Binali Yıldırım
6 yıl önce