|

Zindaşti’ye ABD’den servet!

İstanbul’da 9 adamıyla yakalanan FETÖ’nün İranlı uyuşturucu baronu Naci Şerifi Zindaşti’nin Amerika ile bağlantıları ortaya çıktı. Zindaşti, 2014 yılında Yunanistan’da bir depoda bulunan 1 ton eroini ABD Adalet Bakanlığı Uyuşturucu ile Mücadele Dairesi (DEA)’ya ihbar etti. Bu ihbar karşılığında Amerika, Zindaşti’ye yüklü miktarda para gönderdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/04/2018 Pazar
Güncelleme: 03:03 - 8/04/2018 Pazar
Yeni Şafak
Amerika, Zindaşti’ye yüklü miktarda para gönderdi.
Amerika, Zindaşti’ye yüklü miktarda para gönderdi.

İstanbul’da Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, tarafından 9 adamıyla yakalanan FETÖ’nün İranlı uyuşturucu baronu Naci Şerifi Zindaşti ile ilgili yeni detaylar ortaya çıkmaya başladı. Emniyette sorgusu devam eden Zindaşti’ye ABD Konsolosluk görevlisi Metin Topuz ile olan bağlantıları soruldu. İki ismin, Amerika Adalet Bakanlığı Uyuşturucu ile Mücadele Dairesi (DEA) üzerinden irtibata geçtiği tespit edildi.

BİR TON EROİNİ İRAN’A GÖNDER

Soruşturma birimlerinin yaptığı tespitlere göre, 2014 yılında Pakistan’dan Belçika’ya sefer yapan bir gemideki 2,1 ton eroin Yunanistan açıklarında yakalandı. Gemide bulunan ve şüpheli Orhan Ünğan’ın adamları olan Metin Sevimli ve Serhan Başkale Yunan makamlarınca tutuklandı. Uyuşturucu organizatörlerinden biri olan İranlı Shahid Ahmed İstanbul’a gelerek Naci Şerifi Zindaşti ile görüştü. Ahmed, bu görüşmede yakalanan eroinin 1 tonunun hala Yunanistan’da bir depoda saklı olduğunu ve yasadışı yollardan İran’a gönderilmesini istedi.

YERİNİ DEA’YA İHBAR ETTİ

Zindaşti eroinin taşınmasında Ahmed’e yardımcı olamayacağını söyledi. Bu görüşmeden 10 gün sonra ise Yunanistan’da depoda saklanan 1 tonluk eroin polisler tarafından yapılan baskınla ele geçirildi. 1 tonluk eroinin depodan ele geçirilmesinin perde arkasında Zindaşti’nin ABD Adalet Bakanlığı Uyuşturucu ile Mücadele Dairesi (DEA)’ya yaptığı ihbar yer alıyor.

ABD’DEN YÜKLÜ MİKTARDA PARA ALDI

Amerika bu bilgi karşılığında Zindaşti’ye yüklü miktarda dolar gönderdi. Zindaşti’nin tutuklanan ABD İstanbul Başkonsolosluğu Metin Topuz’la irtibatının da bu aşamada gerçekleşti. Zindaşti’nin ilk etapta Urfi Çetinkaya’nın malını çalmaya çalışan Shahid Ahmed’i öldürerek, Urfi Çetinkaya’nın gözünde temize çıkmak istediği, malın bulunduğu yeri ihbar ederek de ‘Uyuşturucu ile mücadele eden’ kişi olarak basında adının geçmesini hedeflediği belirlendi.

#Zindaşti
#ABD
#İran
6 yıl önce