|

Zindaşti’ye Topuz sorulacak

FETÖ’nün Ergenekon kumpasında firari savcı Zekeriya Öz tarafından gizli tanık yapılan ve karşılığında tahliye edilen uyuşturucu baronu Naci Şerifi Zindaşti, 9 adamı ile birlikte yakalandı. FETÖ’den tutuklanan ABD Konsolosluk çalışanı Metin Topuz’la ilişkisi sorulacak olan Zindaşti’nin uluslararası uyuşturucu ticaretinde FETÖ ile yaptığı tüm kirli işlerin gün yüzüne çıkması bekleniyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/04/2018 Cumartesi
Güncelleme: 03:41 - 7/04/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Naci Şerifi Zindaşti (Siyah montlu)
Naci Şerifi Zindaşti (Siyah montlu)

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uluslararası suç örgütü elebaşı, İranlı uyuşturucu baronu Naci Şerifi Zindaşti ve 9 adamını dün sabah düzenlediği operasyonla gözaltına aldı. Zindaşti’nin ve adamlarının yakalandığı anın fotoğrafları ortaya çıkarken, Zindaşti’nin uzun süredir polisin takibinde olduğu öğrenildi. İstanbul Emniyetinde dün sabah sorguya alınan Zindaşti’ye, FETÖ ile birlikte yaptığı tüm kirli işler sorulacak.

SAVCI KANSIZ ÖRTBAS ETTİ

İranlı uyuşturucu baronu Zindaşti, FETÖ ile bağlantısı nedeniyle tutuklanan ABD Konsolosluk görevlisi Metin Topuz'un bir dönem görev yaptığı ABD Adalet Bakanlığı Uyuşturucu ile Mücadele Dairesi (DEA) yetkilileriyle görüştü. Zindaşti'nin 2009'da uyuşturucu suçundan Maltepe Cezaevinde yatarken yapılan görüşmenin gizli kalması ve tutanaklara geçirilmemesi için FETÖ'cü savcı Cihan Kansız talimat verdi.

UYUŞTURUCU PARASI HİMMET OLDU

Zindaşti, uyuşturucu kaçakçılığı yaptığı İran'da idam cezası almasının ardından Kemal Şerifi Seydani ismindeki yakınının kimliğini kullanarak Türkiye'ye kaçtı. İşlediği suçlara bu kimlikle Türkiye'de de devam eden Zindaşti, tutuklanarak cezaevinde konuldu. FETÖ mensubu firari savcı Zekeriya Öz, özel yetkili iki hakime kumpas kurmak için hazırlanan iftiralarla dolu ifadeleri 2010 yılında 'Terazi' kod adıyla gizli tanık yaptığı Zindaşti'den aldırdı. Bu ifadelerin ardından serbest bırakılan zehir tüccarının FETÖ ile ilişkisi devam etti. Zindaşti, özellikle İran'dan getirip Avrupa'ya sevk ettiği eroinden FETÖ'ye yüklü miktarda 'himmet' ödedi.


YUNANİSTAN SEVKİYATI ELE VERDİ

Zindaşti'nin FETÖ ile ortaklaşa yürüttüğü eroin himmeti çarkı, uluslararası eroin kaçakçılarının Yunanistan'a sevk ettiği 5 ton eroini çalmasıyla bozuldu. Küresel baronların 'malını' çalan Zindaşti hakkında yeraltında 'infaz' kararı alındı. Devreye küresel zehir tüccarları girince FETÖ'nün gözden çıkardığı Zindaşti'ye suikast teşebbüsü gecikmedi. Tetikçiler İranlı baronun içinde olduğunu düşündükleri aracı 26 Eylül 2014 günü çarpraz ateşe aldı. Ancak araçta Zindaşti yerine kızı ve yeğeni bulunuyordu. Olayda iki isim de öldü. Bu arada, çalınan eroinin önemli bir kısmının, FETÖ'ye arsa karşılığı 40 milyon avro himmet ödediği ortaya çıkan ünlü eroin kaçakçısı Urfi Çetinkaya'ya ait olması dikkat çekti.

TÜRK VATANDAŞI OLMAYA ÇALIŞTI

Zindaşti, Hakkari'de 'Nigar Fırat' isimli İran vatandaşı bir kadınla göstermelik evlilik yaptı. Fırat'ın kimliğini alarak İran'daki gerçek karısına veren Zindaşti, karısını da sorunsuz şekilde Türkiye'ye getirmeyi başardı. Başkasına aid kimlikle karısı için Türk vatandaşlığı talebinde de bulundu.


Öz’den tahliye kıyağı!

Ergenekon gizli tanığı Zindaşti’nin kızına ilişkin cinayet dosyası, FETÖ’nün yargı ve emniyetten büyük oranda tasfiye edilmesinin ardından yeniden açıldı. Emniyet, cinayet soruşturmasını yürüten Büyükçekmece Başsavcılığı’na rapor gönderdi. O raporların içeriğinde, FETÖ’nün Zindaşti suikastında uluslararası eroin kartelleriyle ilişki kurduğuna ilişkin ipuçları bulunuyor. Soruşturma dosyasına sonradan giren belgelere göre 2014’te işlenen bu cinayet karartıldı. Raporlarda, gizli tanık ifadeleri ve önceden hazırlanmış belgelerin bu organizasyonda etkili olduğu, cinayet öncesi olay yerinde keşif çalışması yaparken MOBESE’ye takılan bir şahsın eroin baronlarından birinin adamı olduğunun anlaşılması üzerine hemen serbest bırakıldığı da belirtildi.

FETÖ ÖRTBAS ETTİ

Zindaşti’nin kızı ve yeğeninin öldürüldüğü cinayet, FETÖ üyelerince örtbas edildi. Keşif çalışması yapan suikastçıyı gözaltına alıp hemen serbest bırakan örgüt, cinayeti de küresel baronların ricasıyla Orhan Ünğan’ın üzerine yıktı. FETÖ bunun karşılığında, suikast emrini veren uyuşturucu baronlarından yüklü miktarda para aldı. Uluslararası uyuşturucu kaçaklığı yaptığı iddiasıyla önceki yıllarda tutuklanan Zindaşti’nin, FETÖ firarisi eski savcı Zekeriya Öz tarafından Ergenekon ve Balyoz davalarında gizli tanık yapılarak tahliye edildiği belirtiliyor.

#FETÖ
#Zekeriya Öz
#Metin Topuz
6 yıl önce
default-profile-img