|

Zafer konuşması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çanakkale Zaferi’nin 103. yıldönümü törenindeki konuşmasına Afrin şehir merkezinin tamamen alındığını müjdeleyerek başladı. Erdoğan zafer konuşmasında tarihi mesajlar verdi: Afrin’de artık terör örgütünün paçavraları değil, huzurun ve güvenin sembolleri dalgalanıyor. Türk bayrağı dalgalanıyor, ÖSO bayrağı dalgalanıyor. Bizlere bugünleri gösteren Rabbimize hamdediyorum, kahraman Mehmetçiklerimize, ülkelerinin hürriyeti için mücadele eden ÖSO’ya şükranlarımı sunuyorum. Askerimizi sevinç gözyaşları içinde karşılayarak, bize kucak açan Suriyeli kardeşlerimize şükranlarımı sunuyorum. Teröristlerin izlerini silerken bölgeyi yaşanabilir hale getirecek tüm adımları atacağız. Erken zafer kutlayanları Çanakkale’de nasıl hüsrana uğrattıysak, terör koridoru oluşturduklarını sananları da öyle şaşkına çevirdik. Allah’ın izniyle Çanakkale’de o gün biz galip geldik. Bugün de zafer bizimdir.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/03/2018 Pazartesi
Güncelleme: 09:48 - 19/03/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Çanakkale Zaferi’nin 103. yılında, Çanakkale Şehitler Abidesi’nde tören düzenlendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yıldırım ve beraberindekiler şehit mezarlarına çiçek bıraktı. Program, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş tarafından şehitler için yapılan duayla devam etti. Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar ve Çanakkale Valisi Tavlı şehitlik defterini imzaladı. Ardından Erdoğan ve beraberindekiler şehit mezarlarına karanfil bıraktı.
Çanakkale Zaferi’nin 103. yılında, Çanakkale Şehitler Abidesi’nde tören düzenlendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yıldırım ve beraberindekiler şehit mezarlarına çiçek bıraktı. Program, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş tarafından şehitler için yapılan duayla devam etti. Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar ve Çanakkale Valisi Tavlı şehitlik defterini imzaladı. Ardından Erdoğan ve beraberindekiler şehit mezarlarına karanfil bıraktı.

Çanakkale'de Afrin zaferinin müjdesini veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dağ tepe demeden, her köşesi beton tünellerle, duvarlarla, iyi gizlenmiş nice tuzaklarla donattıkları Afrin’i, 58. gününe giren operasyonumuz ile tamamen ele geçirdik. Şimdi bayrağımız orada dalgalanıyor. Özgür Suriye Ordusu’nun bayrağı orada dalgalanıyor" dedi. Erdoğan, "Allah şanlı ordumuza, kahraman Mehmetçiklerimize güç, kuvvet versin. Bu mücadelede en büyük ilham kaynağımız hiç şüphesiz Çanakkale Zaferi’dir” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çanakkale'deki 18 Mart Stadyumu’nda düzenlenen 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103. yıl dönümü töreninde Afrin zaferinin müjdesini verdi. “Afrin şehir merkezi Türk Silahlı Kuvvetleri’mizin desteğindeki Özgür Suriye Ordusu mensupları tarafından bu sabah 08.30 itibarıyla tamamen kontrol altına alınmıştır” diyen Erdoğan, “Teröristlerin çoğu zaten kuyruklarını kıstırıp kaçmışlardır. Kalan kılıç artıklarını ve geride bıraktıkları tuzakları da özel birliklerimiz ve Özgür Suriye Ordusu mensupları temizliyorlar. Afrin şehir merkezinde artık terör örgütünün paçavraları değil, huzurun ve güvenin sembolleri dalgalanıyor. Türk bayrağı dalgalanıyor, Özgür Suriye Ordusu’nun bayrağı dalgalanıyor” dedi.

DÜNYAYA MAZLUMUN YANINDA OLDUĞUMUZU GÖSTERDİK

Erdoğan sözlerine şöyle devam etti: “Birkaç gündür şunu söylüyordum. ‘Artık Afrin için zafer yakın diyordum.’ Allah ayetinde öyle buyuruyor. ‘Allah’ın yardımı ve fetih yakındır, müjdele’ diyordu. Biz o müjdeye inandık ve fethin yakın olduğunu gördük. Bizlere bugünleri gösteren Rabbimize hamdediyorum, kahraman Mehmetçiklerimize şükranlarımı sunuyorum. Ülkelerinin hürriyeti ve aydınlık geleceği için canla başla mücadele eden Özgür Suriye Ordusu mensuplarına şahsım, milletim adına şükranlarımı sunuyorum. Bu operasyonla Türkiye bir kez daha Hakk’ın, haklının, mazlumun yanında olduğunu tüm dünyaya göstermiştir.”

HANÇER GİBİ SOKMAYA ÇALIŞTILAR

Cerablus’ta, Rai’de, El Bab’ta, Azez’de ne yapıldıysa, Afrin’de ve çevresindeki yerleşim yerlerinde de aynısının yapılacağını vurgulayan Erdoğan, “140 bin kişi Cerablus’a döndü. Afrinli kardeşlerimiz Afrin’e dönecekler. Askerimizi sevinç gözyaşları içinde karşılayarak, bize kucak açan Suriyeli kardeşlerimize şükranlarımı sunuyorum. Teröristlerin izlerini silerken altyapısından üstyapısına bölgeyi yaşanabilir hale getirecek tüm adımları atacağız. Türkiye’nin ve milletimizin, Suriye’nin ve Suriyelilerin bu ortak zaferi, terör örgütlerini aramıza bir hançer gibi sokmaya, bin yıllık kardeşliğimizi zehirlemeye çalışanlara verilmiş en güzel cevap.” şeklinde konuştu.

46 ŞEHİT 255 YARALIMIZ VAR

Afrin’de tek bir sivilin burnunun kanamasına yol açacak en küçük bir adım atılmadığını belirten Erdoğan, "Allah şanlı ordumuza, kahraman Mehmetçiklerimize güç, kuvvet versin. Bu mücadelede en büyük ilham kaynağımız hiç şüphesiz Çanakkale Zaferi’dir. Türk milleti olarak dün Çanakkale’de hangi heyecan azim ve inançla mücadele etmişsek, bugün de sınırlarımız içinde ve dışında aynı şekilde bir mücadeleyi yürütüyoruz. Çünkü biz işgale gitmedik. Biz sadece terör gruplarının yok edilmesine ve barışa gittik. Afrin’de 3603 terörist etkisiz hale getirildi. 46 şehit 255 yaralımız var” dedi.

KUŞATMAYA KALKTILAR

Çanakkale’de dönemin en güçlü ordularıyla saldırıldığını hatırlatan Erdoğan, “İşte Çanakkale böyle geçilmez oldu. Şimdi o kadar cesaretleri olmadığı için özel olarak eğitip donattıkları dünyanın en alçak, en eli kanlı, en zalim terör örgütleriyle üzerimize geliyorlar. PKK’dan FETÖ’ya, DEAŞ’tan PYD’ye tüm örgütler işte bu amaçla kullanılmakta. Sandılar ki bu milletin Çanakkale’deki cesareti geride kaldı. Sandılar ki bu milletin Çanakkale’deki azli artık kalmadı. Sandılar ki bu milletin inancı o günkü kadar kavi değil ama attıkları her adımda yanıldıklarını gördüler” dedi.

KORİDOR 4 NOKTADAN KIRILDI

2015'te çukur eylemleriyle milli birliğimiz ve vatanın bütünlüğünün hedef alındığını hatırlatan Erdoğan, “Teröristleri de bu niyetlerin gerisindeki güçleri de açılan o çukurlara gömdük, saldırıyı bertaraf ettik. 15 Temmuz darbe girişimini başlattılar. Ellerindeki en modern silahlara güvenerek çıktıkları sokaklardan, milletimizin o iman dolu göğsüne çarpınca darmadağın olarak ricat ettiler, geri döndüler” şeklinde konuştu. Erdoğan, milletin 15 Temmuz’da yüreğindeki imanın da cesaretin de sapasağlam ayakta olduğunu cümle aleme gösterdiğini ifade ederek, “Baktılar ki içeriden olmuyor, bu defa sınırlarımız dışından ülkemizi kuşatmaya kalktılar. Bu girişimi de önce Fırat Kalkanı, sonra Zeytin Dalı harekatlarıyla yerle bir ettik. Hamdolsun terör koridoru zinciri şimdilik 4 noktadan kırıldı. Zincirin kalan halkalarını da en kısa sürede tane tane kıracak ve bu oyunu tamamen bozacağız” dedi. Erdoğan, Türkiye’ye yönelik terör dalgasının, bir asır sonra Çanakkale saldırısının yeniden horlatılma çabasından başka bir şey olmadığını söyledi.


YENİ BİR TARİH OLUŞTURUYORUZ

Erdoğan, “Görkemli zırhlılarıyla dünyanın dört bir yanından getirdikleri askerleriyle erken zafer kutlayanları Çanakkale’de nasıl hüsrana uğrattıysak, terör koridoru oluşturduklarını sananları da öyle şaşkına çevirdik. Allah’ın izniyle Çanakkale’de o gün biz galip geldik. Bugün de zafer bizimdir. Birilerinin güçlerine, paralarına, silahlarına, hilelerine güvenerek çıktıkları yol Mehmetçiğimizin cesaretinin önünde sona erdi” dedi. Erdoğan, Çanakkale mücadelesini “eşsiz bir destan” olarak nitelendirerek, "Şerefimizle, şanımızla yürüttüğümüz istiklal ve istikbal davasının bayrağını nasıl ki Çanakkale’de Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, liderliğinde tarihe kaydettiysek inşallah Afrin’de de yeni bir tarih oluşturuyoruz” dedi.

Gençler şehadete yürüdü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Mehmetçiğin Afrin’de, El Bab’ta, Kuzey Irak’ta ve Türkiye’nin geçit vermez dağlarında nice kahramanlık hikayeleri yazdığını anlattı. Erdoğan, “Biz bir şeye inandık. Bizim milletimiz, gençliğimiz, şehadete yürüdü. 15 Temmuz’da şehadete yürüdü. İşte şurada görüyorum, birileri var. O birileri şehadeti bir nesle miras olarak bıraktı” dedi. Tarihin değerli dersler sunduğunu dile getiren Erdoğan, gençlere, Malazgirt’i bilmeden Osmanlı’nın kuruluşunun kavranamayacağını, Ankara Savaşı’nı bilmeden İstanbul’un fethinin sırrının anlaşılamayacağını, Karlofça Antlaşması’nı öğrenmeden Sultan Abdülhamid’in siyasetinin çözülemeyeceğini söyledi.


#Çanakkale
#Afrin
#Recep Tayyip Erdoğan
6 yıl önce