|

Yüzlerine tükürmeye gittim

Birgül Muratdağı, evlilik yıldönümlerini şehidinin mezarında geçirdi. Eşinin katillerinin paketlenip Hatay’a getirildiği haberini alır almaz şehre gittiğini söyleyen Muratdağı, “Naaşı geç geldiği için Mehmet’in son kez yüzünü göremedim. Hatay’a onların yüzüne tükürmeye gittim” dedi.

Haber Merkezi
04:00 - 18/09/2018 Salı
Güncelleme: 02:25 - 18/09/2018 Salı
Yeni Şafak
Şehit eşi Birgül Muratdağı
Şehit eşi Birgül Muratdağı

Afrin’de yürütülen Zeytin Dalı Harekatı’nda şehit düşen Uzman Çavuş Mehmet Muratdağı’nın eşi Birgül Muratdağı, evlilik yıldönümleri sebebiyle 17 Eylül’ü şehidinin mezarı başında geçirdi. Mezara “2’nci yılımız seni çok seviyorum” yazılı bir buket çiçek ile gelinliğinin duvağını bırakan acılı eş, “Bugün bizim evlilik yıl dönümümüz, Mehmet’in yokluğunu hala anlamış değilim ama günlerimi burada geçiriyorum” diye konuştu.

‘ONLARI KEŞKE ÖLDÜREBİLSEM’

Afrin’de iki askerimizi şehit edip naaşlarını kaçıran 9 PKK’lının paketlenip Hatay’a getirilmesinin ardından, Birgül Muratdağı’nın da haberi alır almaz Hatay’a gittiği öğrenildi. Muratdağı, “O an sevinçten öte acı hissettim. Sadece Hatay’a gitmek istedim. Naaşı 2 ay geç geldiği için Mehmet’in son kez yüzünü görmek nasip olmadı. O yüzden onların yüzüne tükürmek istedim. Keşke onları tek tek öldürebilsem. Adalete güvenimiz sonsuz, beklememiz gerekiyor” dedi.

‘EŞİM ŞEHİT OLDU ONLAR LEŞ’

Hatay’da yetkililerle görüşmeye çalıştığını belirten Birgül Muratdağı, şunları söyledi: “Bütün şehit aileleri aynı şeyi düşünüyordur. Önümüze lime lime de koysalar bizim için sevindirici bir haber olmayacak. Çünkü bin tane de terörist idam edilse, bir tane Mehmet’in bedeli ödenmeyecek. Bir sürü benim gibi yarım kalan insan var. Benim eşim Elhamdülillah şehit oldu. Onlar yaşasa da ölse de yine leşler.”


Gözaltı süresi bitti

Zeytin Dalı Harekatı'nın 4'üncü günü olan 23 Ocak'ta Piyade Üsteğmen Oğuz Kaan Usta ile Piyade Uzman Çavuş Mehmet Muratdağı'nı şehit eden ve Jandarma-MİT ortak operasyonu ile Suriye'de yakalanıp Türkiye'ye getirilen 9 teröristin 4 günlük gözaltı süresi doldu. Ek süre talep edilmezse, PKK'lı teröristlerin bugün adliyeye sevk edilmeleri bekleniyor.

#Hatay
#MİT
#Lazkiye
#Birgül Muratdağı
6 yıl önce