|

Yeğenini belediyede müdür yapan CHP'li Mustafa Bozbey kararını savundu: Bu gençler hiç mi çalışmayacak

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen CHP'li Mustafa Bozbey, yeğenini belediyenin iştiraki olan bir şirkete yönetim kurulu başkanı olarak atamasıyla kendisine yöneltilen eleştirilere yanıt verdi. Yeğeninin liyakatli olduğunu öne süren Bozbey, aldığı kararı, "Furkan Bozbey benim kardeşimin oğlu. 4-5 yıldır mimarlık yapıyor. Gençleri siyasete kazandırmamız lazım, Bu gençler hiç mi çalışmayacak?" diyerek savundu.

18:47 - 6/05/2024 Monday
Güncelleme: 19:08 - 6/05/2024 Monday
Diğer
CHP'li Mustafa Bozbey, yeğenini belediye iştiraki şirketin genel müdürü yaptı.
CHP'li Mustafa Bozbey, yeğenini belediye iştiraki şirketin genel müdürü yaptı.

31 Mart yerel seçimerlerinde yönetim hakkı AK Parti'den CHP'ye geçen Bursa Büyükşehir Belediyesi, son atama haberiyle tartışmaları beraberinde getirdi.

Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Bozbey'in, yeğeni Furkan Bozbey'i belediye şirketine başkan olarak atadığı ortaya çıktı.

Tepki gelince biyografisinden kaldırdı

Furkan Bozbey, Instagram hesabından kendisinin de bulunduğu, BURKENT’in yeni yönetim kurulunu ve Mustafa Bozbey’in fotoğraflarını paylaşarak
“BURKENT yönetimi Bursa’mıza hayırlı olsun”
diye yazdı.

Furkan Bozbey daha sonra Instagram biyografisine ‘BURKENT yönetim kurulu başkanı’ titrini ekledi fakat tepkilerden sonra sildi.

"Güvendiğimiz insanlar olması lazım"

Konuyla ilgili Sözcü gazetesine açıklamalarda bulunan Mustafa Bozbey, aldığı kararı savundu.

Güvendiği için yeğenini göreve getirdiğini ifade eden Bozbey,
"Bu şirketler hakikaten sıkıntıların olduğu şirketler. Furkan Bozbey'in, yeğenimin soyadından kaynaklı sorun çıkıyor. İTÜ mimarlık mezunu genç biri. Bu işi bilen, şirketleri denetlerken güveneceğimiz biri. Zaten bu insanlardan oluşturuyoruz yönetimleri. Bu şirketlerin incelenmesi lazım, onun için de güvendiğimiz insanlar olması lazım"
şeklinde konuştu.

"Bu gençler hiç mi çalışmayacak"

Açıklamasının devamında,
"Soyisminin Bozbey olması, bu gençlerin orada değerlendirilmesinin önüne geçmemeli"
diyen Başkan Bozbey,
"Yeter ki liyakati olsun. Furkan Bozbey benim kardeşimin oğlu. 4-5 yıldır mimarlık yapıyor. 27-28 yaşında. Genç biri. Bir de gençleri siyasete kazandırmamız lazım. Daha işlemler dahi bitmedi. Bunun tartışılmaya açılmasını, gündem olmasını maksatlı buluyorum. İnsan üzülüyor. Bu gençler hiç mi çalışmayacak?"
dedi.



#Mustafa Bozbey
#Bursa Büyükşehir Belediyesi
#Furkan Bozbey
#CHP
12 days ago