EDISYON:

Yavuz Ağıralioğlu: Meral Akşener bırakırsa İYİ Parti'ye dönerim

21:3020/06/2023, Salı
G: 20/06/2023, Salı
Yeni Şafak
Yavuz Ağıralioğlu, İYİ Parti'ye dönüş için Akşener'in ayrılığını şart koştu.
Yavuz Ağıralioğlu, İYİ Parti'ye dönüş için Akşener'in ayrılığını şart koştu.

Terör örgütü PKK'nın siyasi kolu HDP ile ittifak kuran İYİ Parti'den zehir zemberek sözlerle istifa eden eski Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, siyasi geleceğine ilişkin açıklamalarda bulundu. AK Parti ve MHP'de siyaset yapması için yakın çevresinden tavsiye aldığını fakat yeni bir sayfa açmak istediğini söyleyen Ağıralioğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in genel başkanlığı bırakması durumunda partiye dönebileceğini söyledi.

İYİ Parti yönetimindeki bazı isimlerden oluşan Ortak Akıl Platformu, Akşener'in istifasını isteyip “Taleplerimiz dikkate alınmazsa kongrede yeni bir kadro ve genel başkan ile yola devam edeceğiz” açıklamasında bulunmuştu. 'Görevi bırak' çağrılarına kulak tıkayan Meral Akşener'in kurultayda yeniden genel başkanlığa aday olacağı açıklandı. Akşener'in yeniden seçime girmesi sonrası partinin ağır toplarından Aytun Çıray, Taylan Yıldız ve Ahat Andican gibi isimler istifalarını duyurdu.

Seçim sürecinde terör örgütü PKK'nın siyasi kolu HDP'nin Millet İttifakı'na dahil olması sonrası İYİ Parti'den istifa eden Yavuz Ağıralioğlu, Haber Global canlı yayınında Akşener'in adaylığını ve kendi siyasi geleceğini değerlendirdi.

AK Parti ve MHP'de siyaset yapması için yakın çevresinden tavsiye aldığını fakat yeni bir sayfa açmak istediğini söyleyen Ağıralioğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in genel başkanlığı bırakması durumunda partiye dönebileceğini söyledi.



Yavuz Ağıralioğlu: Meral Akşener bırakırsa İYİ Parti'ye dönerim

Ağıralioğlu konuya ilişkin açıklamasında şunları söyledi:

"Akşener "Ben artık bırakıyorum, torunlarımı seveceğim, gelin üçüncü bir yol için milletin istikbaline koşun" derse koşarım. Akşener varken yapmam. Mezara parti içi kavga ederek girmeyeceğim. Parti içinde bir "rağmen" adamı değilim. Ben hanımefendiye (Meral Akşener) siyaseti pusu kurarak yapmamaya söz verdim. İYİ Parti'ye layık olmaya gayret ettim, arkadaşlarımı ve milletimi utandırmadığımı düşünüyorum."

"Masaya terörün gölgesi düştü" diyerek İYİ Parti'den ayrılmıştı

Ağıralioğlu seçimlerden önce yaptığı istifa konuşmasında İYİ Parti'yi hedef alarak şunları söylemişti:

"Biz terörün gölgesinin düştüğü yerde olmayız. Ben defalarca ifade ettim. HDP'ye oy veren 6 milyon seçmen, herhangi bir partimiz, HDP'ye oy veren vatandaşlarımızın oyunu alabilirse ben bunun övüncüyle yaşarım. Ancak Türk devletine katil diyen HDP yöneticilerini görüyorum. Devlete katil derken cüretkarlığı bir kere PKK'ya katil diyerek gösteremediniz. Dolayısıyla ben HDP'nin bu iklimde, bizim oyumuza talip oluyorsunuz da bizimle niye muhatap olmuyorsunuz. Evet sizinle muhatap olmuyoruz. Siz problemli insanlarsınız. Ermeniler sözde soykırım mitingleri düzenler siz içindesiniz. PKK'yı lanetleyemezsiniz. Vatandaşlarımızı rencide etmeyeceğiz."

#Yavuz Ağıralioğlu
#İYİ Parti
#Meral Akşener

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.