|

Yasin Aktay: Kime haber verebiliyorsan haber ver dediler

AK Parti Genel Başkan Danışmanı Yasin Aktay, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın kaybolması gizemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Aktay, olayı Kaşıkçı'nın nişanlısından gelen bir telefonla öğrendiğini hemen ardından ulaşabildiği herkese ulaşıp gerekli makamları harekete nasıl geçirdiğini anlattı.

Yeni Şafak
10:12 - 19/10/2018 Cuma
Güncelleme: 10:53 - 19/10/2018 Cuma
Yeni Şafak
AK Parti Genel Başkan Danışmanı Yasin Aktay
AK Parti Genel Başkan Danışmanı Yasin Aktay

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın konsolosluktan çıkamaması haberini ilk alan kişi olan Yasin Aktay, 2 Ekim günü Cemal Kaşıkçı'nın nişanlı Hatice Cengiz'in kendisini araması sonrası yaşanan olayları BBC'ye anlattı.


Aktay, "Kendini bir anda tanıtınca hemen anladım. 'Ben Cemal Kaşıkçı'nın nişanlısıyım' dedi. Bunu duyduğumda doğrusu şaşırdım çünkü nişanlanmış olduklarını bilmiyordum. 'Peki, ne oldu' diye sordum. Ardından '
Cemal Bey Konsolosluğa girdi, beş saattir hala çıkamadı' dedi. Ben dedim ki, 'Ne oldu peki? Nasıl yardımcı olabilirim?' Dedi ki, 'Girmeden önce bana bir şey olursa içeride uzun kalırsam ve umulmadık bir şey olursa Yasin Aktay'ı ara' dedi bana. Ben o zaman işin ciddiyetini biraz daha anladım.
Eğer o böyle bir tavsiyede bulunmuşsa bunun bana bir sorumluluk yüklüyor olduğunu hemen anladım.
Ardından kendisinden müsaade istedim ve 'ben bir iki yeri arayayım sana dönerim. Sen orada bekle, hiçbir yere ayrılma' diyerek telefonu kapattım
" şeklinde konuştu.

"Biz o kadar gitme dedik, neden gitti ki?"

  • Kaşıkçı'nın nişanlısından aldığı ilk telefondan sonra izlediği yol haritasını da anlatan Aktay, ilk olarak ortak tanıdıkları Arap arkadaşlarına haber verdiğini ve bildiklerini onlara anlatıp 'Bunun ne anlama geldiğini sorduğunu' söyledi.
    Olayı duyar duymaz aradığı kişilerin endişelendiklerini ve 'Biz o kadar gitme dedik, neden gitti ki?' dediklerini ifade etti.

"Kime haber verebiliyorsan haber ver"

Aradığı kişilerin söylediklerinden anladığı kadarıyla konsolosluğa gitme fikrini Kaşıkçı'nın daha önce birilerine açtığının anlaşıldığının altını çizen Aktay konuşmasına şöyle devam etti:



Bunun ardından ben de o anda yapmam gereken her şeyi yaptım. İstihbaratı, emniyet güçlerimizi, Sayın Cumhurbaşkanımızın ofisini de hemen bilgilendirdim. Kısa bir süre içerisinde bütün tedbirler alındı. Havaalanında kuş uçsa tespit edebilecek bir noktaya gelinmiş oldu.

#Yasin Aktay
#Cemal Kaşıkçı
5 yıl önce