EDISYON:

Türk CEO'ların küresel başarısı

EKONOMİ SERVİSİ/İSTANBUL
00:0019/12/2007, الأربعاء
G: 19/12/2007, الأربعاء
Yeni Şafak
Türk CEO'ların küresel başarısı
Türk CEO'ların küresel başarısı

Muhtar Kent'in Coca Cola'nın başına geçeceğinin açıklanmasından sonra Microsoft Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Zeki Coşar da şirketin Ortadoğu ve Afrika bölgesine atandı

Küresel firmalardaki Türk yöneticilerin başarı hikayelerine Microsoft'ta çalışan Zeki Coşar'da katıldı. Muhtar Kent'in Coca Cola'nın dünya CEO'luğuna atanmasından sonra bu kez bir diğer dev firma Microsoft bir Türk'e önemli bir pazarını emanet etti. Microsoft'taki kariyerine Türkiye'de Mali ve İdari İşlerden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak başlayan Zeki Coşar, Microsoft'un Ortadoğu ve Afrika (MEA) bölgesine atandı. Daha önce de Microsoft'un tüm dünyadaki Satış Pazarlama, Servis Grubu Kontrol ve Uygunluk Yöneticisi olarak görev yapan Coşar, yeni görevinde MEA bölgesinin "kontrol ve yeterliliğini" yönetecek.

KONTROL VE YETERLİLİK

Microsoft'un büyük önem verdiği Ortadoğu ve Afrika bölgesinin "Kontrol ve Yeterlilik' programından sorumlu yönetici olarak çalışacak olan Coşar, satış, pazarlama ve servis hizmetleri ile bağlantılı faaliyetlerin, Microsoft'un kurumiçi politikaları ve iç kontrol sistemlerine uygun bir şekilde yürütüldüğünün gözlemlenmesi, değerlendirilmesi ve denetlenmesinden sorumlu olacak.

Marmara Üniversitesi İngilizce İktisat Bölümü'nün ardından İstanbul Bilgi Üniversitesi ve Manchester Business School ortak Executive MBA programını tamamlayan Zeki Coşar, farklı bölgelerdeki iş tecrübesi ile Microsoft'un gözde yöneticileri arasında gösteriliyor.

KURUMİÇİ POLİTİKALAR VE İÇ KONTROL

Microsoft Türkiye'de 2001 ile 2005 yılları arasında Mali ve İdari İşlerden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Zeki Coşar, daha önce de Microsoft'un ABD'de Redmond'da bulunan merkezindeydi. Microsoft'un tüm dünyadaki satış, pazarlama ve servis hizmetleri ile bağlantılı faaliyetlerinin doğrudan içinde bulunan Coşar, bu faaliyetlerin Microsoft'un kurumiçi politikaları ve iç kontrol sistemlerine uygun bir şekilde yürütüldüğünün gözlemlenmesi, değerlendirilmesi, bununla bağlantılı projelerin geliştirilmesi, uygulanması ve koordinatörlüğünden sorumluydu.


Zirvedeki Türk Muhtar Kent

Muhtar Kent, uluslararası bir firmada Türk yöneticisinin geldiği en üst noktaya çıkan isim olmuştu. 1978 yılında kamyonla içecek satarak Coca Cola'da çalışmaya başlayan Kent, 1 Temmuz 2008'den itibaren Coca-Cola Company'nin CEO'luğunu yürütecek. Coca-Cola'ya, 2005'te "Kuzey Asya, Avrasya ve Ortadoğu Başkanı" olarak dönen Kent, 2006'nın Şubat ayında da Coca-Cola International'ın başkanlığına getirilmişti. Kent geçen yıl Coca-Cola Dünya'nın İcra Başkanlığı'na atanmıştı.




Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.