|

TL seferberliği!

ABD’nin kur üzerinden hedef aldığı Türkiye tek yürek oldu. Türk Lirası seferberliği başlatan binlerce vatandaş, döviz bozdurmak için banka ve döviz bürolarına koştu. Gurbetçiler de kampanyaya destek verdi. Adaleti Savunanlar Derneği (ASDER) 300 bin doları bozdururken, Kapalıçarşı’ya gelen Sevgi Öz, yastık altında neyi varsa TL’ye çevirdiğini söyledi.

Ayşe Mine Alioğlu
04:00 - 15/08/2018 Çarşamba
Güncelleme: 02:41 - 15/08/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
ASDER ile Sultanhamamı Esnafları Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısına uyarak 300 bin doları TL’ye çevirdi
ASDER ile Sultanhamamı Esnafları Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısına uyarak 300 bin doları TL’ye çevirdi

Amerika’nın Türkiye’ye yönelik ekonomik saldırıları sonrası Türk Lirası seferberliği başladı. Binlerce vatandaş ve sivil toplum kuruluşları kurdaki dalgalanmalara karşı, Türk lirasını korumak için döviz bozdurmaya başladı. Yurtiçinde başlayan kampanyaya yabancı ülke vatandaşları da destek verdi. Yurt dışında yaşayan Türklerin de katıldığı kampanyalar büyüyerek devam ediyor.


STK’LARDAN TÜRK LİRASINA DESTEK

Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ANKESOB), Ankara 15 Temmuz Platformuna bağlı 90 sivil toplum kuruluşu ve Türkiye Şehit Aileleri ve Gaziler Vakfı üyeleri, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın döviz ve altın bozdurma çağrısına destek verdi. ANKESOB Genel Başkan Vekili Hüseyin Ar, Ankara’da bir döviz bürosu önünde yaptığı açıklamada, esnaf odaları olarak devletin ve milletin yanında olduklarını, bütün dolar ve avrolarını bozduracaklarını söyledi.


300 BİN DOLAR BOZDURDUK

Adaleti Savunanlar Derneği (ASDER) ile Sultanhamamı Esnafları Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısına uyarak 300 bin doları TL’ye çevirdi. Sultanhamamı Esnafları Temsilcisi İrfan Çalışkan, “Küresel güçler 15 Temmuz’da yapamadıklarını dolar silahını kullanarak tezğahlamaya kalktı. Dik durarak, bunlara boyun eğmeyeceğiz” dedi

KAPALIÇARŞI’YA AKIN

ABD’nin Türkiye’ye karşı başlattığı ekonomik savaşı bertaraf etmek için vatandaşlar Kapalıçarşı’ya akın etti. Dövizini bozdurmak için çarşıya gelen gurbetçi Bilgin Başol, “30 yıldır Almanya’dayım. Kendi şirketim var. Ülkemizin üzerinde dönen oyunların farkındayız. Bazıları hala Türkiye’nin gücünün farkında değil. Elime döviz geçtikçe inadına Türk lirası alacağım. Elhamdülillah param var daha da çok olacak. 100 bin Euro’mun tamamını Türk lirasına çevirdim” dedi.


GÜN PARAMI TL’YE ÇEVİRDİM

Çocuklarının geleceği için dişinden tırnağından biriktirdiği yastık altı dolarını bozdurmak için Kapalıçarşı’ya gelen Sevgi Öz, “Dört çocuğum var. Tüm birikimim onlara fakat önce ülkem. Türkiye’nin ekonomik durumu iyi olursa geleceğimizde kurtulur. Bu sebepten herkes dövizini Türk lirasına çevirsin. Gün paramdan biriken bir miktar dolarımı bozduruyorum” şeklinde konuştu.

  • Gazi maaşını devletimize hibe ediyoruz
  • Bilkent Gazi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören gaziler, destek için bir aylık gazi maaşlarını devlete hibe etti. Başkan Erdoğan’ın çağrısına uyduklarını belirten Gazi Selami Karakoç, verilen mücadelenin “İstiklal Mücadelesi” olduğunu, yastık altında döviz ve altınları olmaması nedeniyle destek olmak adına bir aylık gazi maaşlarını hibe etmek için Sosyal Güvenlik Kurumuna geldiklerini söyledi.

Öğrenciler destek verdi

İstanbul ve yakın illerdeki çeşitli üniversitelerde okuyan Iraklı öğrenciler, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısına destek vererek dolar bozdurdu. Fatih’te bukuşan yaklaşık 100 öğrenci, ellerinde taşıdıkları Türk bayraklarıyla bir banka şubesine yürüdü. Bankanın önünde kuyruk oluşturan Iraklı öğrenciler, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısına destek vermek amacıyla yaklaşık 30 bin ABD dolarını Türk lirasına çevirdi.

Diyanet’ten milli ürün çağrısı

Diyanet İşleri Başkanlığından Türkiye ekonomisine yönelik spekülatif ataklara karşı, "Milli ürünleri tercih edelim" çağrısı yapıldı. Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, Başkanlık tarafından ülke ekonomisine yönelik yürütülen spekülatif ataklara ilişkin istiklal ve istikbal adına büyük bir mücadele verildiği belirtilerek, bugünün maddi ve manevi açıdan kenetlenme ve fedakarlık zamanları olduğu vurgulandı. Devletin mazlumlara umut olduğu için zalimlerin hedefi olduğuna işaret edilerek, "Diyanet İşleri Başkanlığımız, bütün görevlileri ve mensuplarıyla milli paramızı kullanmak, lüks ve israftan kaçınmak ve milli ürünleri tercih etmek başta olmak üzere her türlü fedakarlık ve sorumluluk konusunda milletimize rehberlik etmeye devam edecektir." denildi.


1 euro 1 tl!

Türk asıllı Belçika vatandaşı Seyfettin Erdem, Türkiye'nin yanında olduğunu gösterebilmek adına işlettiği lokantada Türk lirası ile satış yapıyor.Başkent Brüksel'deki Josaphat caddesinde lokanta işleten Erdem, Türk lirasına destek vermek amacıyla lokantasında kampanya başlattığını anlattı. Erdem, "Ülkemin yanında olduğumu gösterebilmek ve insanlara ilham olabilmek için böyle bir uygulama başlattım. Bu dükkanda 1 avro 1 TL değerindedir. Mesela iskenderi 12 avroya satıyorum ancak Türkiye'de dövizin ateşi düşene kadar 12 TL'ye satacağım." diye konuştu.

Türk mallarını kullanın

Azerbaycan'da, Bakü Gaziler Birliği ile Osmanlı Diriliş Halk Hareketi üyeleri, Bakü Büyükelçiliği önünde Türkiye'ye destek eylemi yaptı. Bakü Gaziler Birliği Başkan Yardımcısı Muharrem İsmailov, Türkiye'nin son dönemdeki atılımıyla bölgesinde söz sahibi olduğunu belirterek, "Papaz bir bahanedir. ABD, Türkiye'nin yakın gelecekte süper güç olacağını anladı ve bunu haincesine engellemek istiyor. 15 Temmuz darbe girişimiyle yapmak istedi, başaramadı. Şimdi de finans krizi ile bunu yapmak istiyor. ABD bunu da başamayacaktır." dedi. ABD dolarını reddettiklerini belirten İsmailov, Türkiye’nin dostlarını, Türk lirasına geçmeye, Türk malı kullanmaya çağırdı.

#Dolar
#Döviz
#Vatandaş
#Ekonomi
6 yıl önce