|

Boğazlar’dan Çin Seddi’ne yeni eksen

ABD’nin yaptırım politikaları Türkiye’den Çin’e kadar uzanan jeopolitik alanda yeni bir eksenin kurulmasına neden olacak. Oxford Kriz Araştırma Enstitüsü Müdürü Mark Almond, Daily Telegraph gazetesinde yayımlanan analizinde, Türkiye’nin Rusya, Çin ve İran’la bir anda yeni bir hinterland kuracağını yazdı.

Haber Merkezi
04:00 - 15/08/2018 Çarşamba
Güncelleme: 01:58 - 15/08/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
ABD’nin yaptırım politikaları Türkiye’den Çin’e kadar uzanan jeopolitik alanda yeni bir eksenin kurulmasının önünü açıyor. O
ABD’nin yaptırım politikaları Türkiye’den Çin’e kadar uzanan jeopolitik alanda yeni bir eksenin kurulmasının önünü açıyor. O

ABD’nin yaptırım politikaları Türkiye’den Çin’e kadar uzanan jeopolitik alanda yeni bir eksenin kurulmasının önünü açıyor. Oxford Kriz Araştırma Enstitüsü Müdürü Mark Almond, Daily Telegraph gazetesinde yayımlanan analizinde, ABD yaptırımlarının ters teperek Türkiye’den Çin’e uzanan yeni bir eksenin oluşabileceğini belirtti. Almond, yaptırıma maruz kalan ülkelerin yalnızlaşmak yerine birlikte hareket etmesinin ABD’yi zor durumda bırakacağı uyarısını yaptı.

PAKİSTAN DA DESTEK VERDİ

Türkiye, Rusya, Çin ve İran’ın bir anda yeni bir jeopolitik hinterland kuracağını kaydeden yazar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, ABD’nin gümrük vergilerine karşı yeni dostlar aramaya hazır olduğuna ve Rusya ile yaptığı görüşmelere dikkat çekti. Türkiye’nin kilit önemde olduğunu belirten yazar, Çin’le yakın ilişkisi olan Pakistan’ın Türkiye’yi güçlü bir şekilde desteklediğini hatırlattı.

#Türkiye
#Ekonomi
#Rusya
#Pakistan
6 yıl önce