|

Teröriste açık destek

Enis Berberoğlu ‘casusluk’tan tutuklanınca yanına FETÖ’cüleri alıp ‘Adalet Yürüyüşü’ yapan CHP lideri Kılıçdaroğlu, şimdi de ‘arkadaş’ diye andığı PKK’lıların silahlı İHA’larla vurulmasına içerledi; teröristlerin dağda geceyarısı piknik yaptığını ve silahsız olduğunu savundu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/09/2017 Çarşamba
Güncelleme: 02:19 - 13/09/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
CHP lideri Kılıçdaroğlu
CHP lideri Kılıçdaroğlu

Milli imkanlarla üretilen insansız hava araçlarının kırsalda terör örgütleriyle mücadelede sağladığı büyük başarı, PKK/PYD hamisi Batılı ülkelerin ardından CHP’yi de rahatsız etti. SİHA’ların (silahlı İHA) sivilleri öldürdüğüne ilişkin sosyal medyada başlatılan kirli propagandaya en büyük destek, CHP’li Sezgin Tanrıkulu’ndan geldi. SİHA kullanımını eski Türkiye’nin JİTEM’ine benzeten Tanrıkulu, “Böyle yöntem hukuk devletinde olmaz ancak savaşta olur” ifadelerini kullandı. TBMM çatısı altında PKK’lı teröristlerin hamiliğine soyunan ve büyük tepki çeken Tanrıkulu’nun sözlerine CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu desteği ise gecikmedi.


PİKNİK YAPIYORLARMIŞ

Teröristlerle mücadele eden güvenlik güçlerinin çabasını hiçe sayan ve kirli propagandayı bir adım daha ileriye taşıyan Kılıçdaroğlu, SİHA’lar tarafından öldürülen teröristlerin piknik yapmaya gittiğini, yanlarında da silah olmadığını savundu. Bir televizyon kanalına verdiği demeçte, PKK’lıların geceyarısı dağ başında ne amaçla piknik yaptığına açıklık getirmeyen Kılıçdaroğlu, “Öldürülenlerden bazıları işadamı zaten. Gizli kapaklı insanlar değil, piknik yapıyorlar orada. Terör örgütüne destek olabilirler, terörist olabilirler ama orada silah olması lazım. O da yok” dedi.

GÜZERGÂH BU KEZ PATİKA MI?

MİT TIR’larına ilişkin görüntüleri, yayınlaması için firari Can Dündar’a veren CHP’li Enis Berberoğlu ‘casusluk’tan tutuklanınca çareyi Ankara’dan İstanbul’a ‘Adalet Yürüyüşü’ başlatmakta bulan Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz darbe girişimine katılan FETÖ’cülerin yakınlarını da yürüyüş sırasında yanına almış ve onlarla birlikte günlerce emsalsiz bir şova imza atmıştı. FETÖ’ye yönelik operasyonları kıyasıya eleştiren ve terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen’le aynı dili konuşur hale gelen Kılıçdaroğlu, bir dönem ‘arkadaşlar’ diye seslendiği PKK’lıların SİHA’larla öldürülmesine de içerledi. 16 Nisan Referandumu’nda kariyerinde bir yenilgi daha tadan Kılıçdaroğlu, CHP’de yükselen eleştirileri Ankara-İstanbul yürüyüşüyle savuşturmayı başarmıştı. Asker, polis ve sivil vatandaşlara saldırı hazırlığındaki PKK’lılarla onların işbirlikçilerine yönelik yoğun operasyonlardan rahatsız olan Kılıçdaroğlu’nun, kırsalda terör örgütünün kullandığı patikalarda yeni bir ‘Adalet Yürüyüşü’ başlatıp başlatmayacağı merak ediliyor.


2012: İHA’lar nerede! 2017: Niye vurdunuz?

Güvenlik güçlerinin 31 Ağustos’ta Hakkari Oğul köyü civarında SİHA’larla vurduğu PKK’lılar için “Piknik yapıyorlardı” diyen ve operasyonda İHA kullanımını eleştiren Kılıçdaroğlu, 2012’de tam tersini söylemişti. Askerlerimizin şehit edildiği Dağlıca saldırısının ardından İHA’ların terörle mücadelede aktif kullanılmamasına tepki gösteren Kılıçdaroğlu, 9 Haziran 2012 tarihli TBMM grup konuşmasında şöyle demişti: “Dağlıca’yı hatırlayın, ağır silahlarla geliyorlar. Hazırlık yapıyorlar, etrafı sarıyorlar, ateş ediyorlar, 8 askerimizi şehit ediyorlar, ellerini kollarını sallayarak gidiyorlar. E biz o zaman sormayacak mıyız, senin bu insansız hava araçların ne oldu?”

#Kemal Kılıçdaroğlu
#CHP
#SİHA
#PKK
7 yıl önce