EDISYON:

TCG Anadolu’ya ‘elektronik’ kalkan: Yüzen kaleye milli janmer

Canberk Doğan
17:1525/04/2023, Salı
G: 25/04/2023, Salı
Yeni Şafak
Yüzen kaleye milli janmer
Yüzen kaleye milli janmer

Türkiye’nin yüzer kalesi TCG Anadolu, elektronik harbe karşı da milli bir sistemle korunuyor.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından geçtiğimiz hafta Deniz Kuvvetleri Komutanlığı envanterine katılan ve vatandaşların ziyaretine açılan dünyanın ilk SİHA gemisi TCG Anadolu, korumada son teknoloji sistemlerle donatıldı.


Türkiye’nin sahadaki en önemli kuvvet çarpanı olan ve yüzde 70’e ulaşan yerlilik oranıyla donanmaya güç katan TCG Anadolu, elektronik harbe karşı da milli bir sistemle korunacak.


Düşmana duvar

Tualcom tarafından geliştirilen TUALAJ 8300-D GPS/GNSS Anti-Jam Sistemi sayesinde TCG Anadolu, düşman elektronik-harp unsurlarının yoğun olarak bulunduğu muharebe şartlarında dahi görevini eksiksiz bir şekilde yerine getirebilecek.


8 parçalı bir anten yapısına sahip koruma sistemi, TCG Anadolu’nun konum ve zaman belirleme sistemlerini hedef alan elektronik araçlara karşı duvar görevi üstlenecek. Yeni nesil huzme oluşturma tekniklerini kullanan TUALAJ 8300-D, çoklu karıştırma kaynaklarının bulunduğu durumlarda dahi tehdidin etkisini ortadan kaldıracak ve Küresel Konum Belirleme Sistemi alıcısının normal bir şekilde çalışmasını mümkün kılacak.



Dünyanın en küçük Anti-Jam'i

Savaş gemisi ve sabit tesislerin yanı sıra İHA/SİHA, helikopter, füze ve zırhlı araçlarda da çalışan savunma sistemi, sivil ve askeri statüdeki GPS araçlarıyla çalışma özelliğine sahip. TUALAJ 8300-D, TCG Anadolu’nun GPS sistemine yapılacak karıştırma saldırılarını önlemeye çalışacak sistem, ‘Dünya’nın en küçük ve en etkili anti-jam sistemlerini üretmesiyle’ öne çıkıyor.


Kurulumu kolay

Kurulumu basit olan sistem, tüm frekans bantlarında 7 karıştırıcıya karşı koruma ve acil operasyonel ihtiyaçlar için anında kullanılabilme özelliğine sahip. TCG ANADOLU’nun GPS sistemine yapılacak karıştırma saldırılarını önleyecek TUALAJ 8300-D, dünyanın en küçük ve en etkili anti-ham sistemlerini üretmesiyle öne çıkıyor.

#TCG Anadolu
#SİHA
#Türkiye
#anti-jam

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.