|

Süresiz nafaka: Kâbus gibi geçti

Nafaka mağdurlarından biri de 6 yıllık evliliği biten Jale Gürbey. Hayatının en zor anlarını boşandığı eşinin ortadan kaybolması ile yaşadı. Gürbey, iki çocuğu ile nafaka alamadığı yıllarda yaşadığı zorlukları anlattı.

İzzet Kaya
09:00 - 5/11/2018 Pazartesi
Güncelleme: 11:40 - 5/11/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
6 yıllık evliliğini bitiren Jale Gürbey nafaka almadığı yılları "kabus gibiydi" diye tanımladı.
6 yıllık evliliğini bitiren Jale Gürbey nafaka almadığı yılları "kabus gibiydi" diye tanımladı.

Boşanma durumunda ‘yoksulluğa düşeceği’ tespit edilen kişilere verilen yoksulluk nafakası iki bakanlığın çalışması ile masaya yatırıldı. Yoksulluk nafakası ödeyen erkekler mağdur olduklarını dile getirerek süre sınırlaması getirilmesini talep ediyor. Nafaka tartışmasını enikonu ortaya koyan yaşanmış hayat hikâyelerinden yola çıkarak hazırladığımız nafaka dosyasının ilk bölümünde ödeyemediği nafaka için icralık olan Murat Taylan’ın yaşadıklarını karşınıza getirdik. Tartışmanın diğer tarafında ise kadınlar var.




Nafaka mağdurlarından biri de 6 yıllık evliliği biten Jale Gürbey. Memleketi Bingöl’den üniversite okumak için geldiği Erzincan’da okulunu bitirmeden evlendi. 6 yıl sonra boşanma kararı alan Gürbey, nafaka almadığı yılları "kabus gibiydi" diye tanımlıyor. Hayatının en zor anlarını boşandığı eşinin ortadan kaybolması ile yaşadı. İki çocuğu ile nafaka alamadığı yıllarda yaşadığı zorlukları Yeni Şafak'a anlattı.

Kadınların yaşadıkları zorluklara dikkat çeken Gürbey, nafaka konusunda sınırlama getirilmemesi gerektiğini belirtiyor. Gürbey, nafakanın az da olsa kadınların omuzundaki yükü hafifleteceğini düşünüyor.


#süresiz nafaka
#yoksulluk nafakası
5 yıl önce