Stratejik imzalar atıldı

Yeni Şafak
Haber Merkezi
04:0019/12/2016, Pazartesi
G: 19/12/2016, Pazartesi
Yeni Şafak

Türkiye ve Katar arasında eğitim, sağlık, maliye, bilgi, iletişim, gençlik, spor, kültür, gümrük, tarım gibi alanlarda mutabakat zaptı, anlaşma ve eylem planları imzalandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Katar Emiri Şeyh Temim Hamad El-Sani’nin huzurunda atılan imzaların iki ülke arasındaki ilişkileri güçlendireceği değerlendiriliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Katar Emiri Şeyh Temim Hamad El-Sani liderliğinde Türkiye-Katar Yüksek Stratejik Komite İkinci Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantının ardından anlaşmaların imza törenine geçildi. Törende iki ülke arasındaki mutabakat zaptı, anlaşma, eylem planları ve ortak bildiri Erdoğan ile Sani'nin huzurunda imzalandı. Sayıştay Başkanlığı ile Katar Devlet Denetleme Bürosu arasında Mali Denetleme Alanında İşbirliği Mutabakat Zaptı'na, Sayıştay Başkanı Seyit Ahmet Baş ile Katar Dışişleri Bakanı Abdurrahman Al-Sani imza koydu.



YÜKSEKÖĞRETİMDE BİRLİK


YÖK ile Katar Yükseköğretim Bakanlığı arasında Bilimsel Araştırma İşbirliğine Yönelik Mutabakat Zaptı, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç ile Katar Dışişleri Bakanı Abdurrahman Al-Sani tarafından imza altına alındı. İki ülke hükümetleri arasında Bilgi ve İletişim Teknolojisi Alanlarında İşbirliği Mutabakat Zaptı, Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, Katar Dışişleri Bakanı Abdurrahman Al-Sani tarafından imzalandı.







SAĞLIKTA MUTABAKAT


Türkiye ve Katar hükümetleri arasında Sağlık ve Tıp Bilimleri Alanlarında İşbirliğine Dair Mutabakat Zaptı imzaları, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile Katar Dışişleri Bakanı Abdurrahman Al-Sani tarafından atıldı. İki ülke hükümetleri arasında Gençlik ve Spor Alanında İşbirliği Anlaşması, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al-Sani tarafından imzalandı.



ÇİFTE VERİ ÖNLENECEK


İki ülke hükümetleri arasında Çifte Vergilendirmeyi Önleme Anlaşması'na Maliye Bakanı Naci Ağbal ile Katar Maliye Bakanı Ali Sherif Al-Emadi imza attı. Türkiye ve Katar hükümetleri arasında Gümrük Alanında Karşılıklı İşbirliği ve Yardımlaşma Anlaşması, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile Katar Maliye Bakanı Ali Sherif Al-Emadi tarafından imzalandı. Daha birçok alanda anlaşmaların imzalandığı törenin ardından Erdoğan Şeyh Al-Sani onuruna resmi akşam yemeği verdi.







  1. Ortak bildiri
  2. Bütün mutabakat imzalarının atılmasından sonra Türkiye Cumhuriyeti ile Katar Devleti arasında Yüksek Stratejik Komite İkinci Toplantısının Ortak Bildirisi imzalandı. Bildiriye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al-Sani imza koydu.



#Türkiye
#Katar
#Anlaşma
#Recep Tayyip Erdoğan
#Şeyh Temim Hamad El-Sani

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.