|

Soylu, Demirtaş'ın Edirne'deki sözlerini ilk kez açıkladı

İçişleri Bakanı Soylu, HDP'nin tutulu cumhurbaşkanı adayı Demirtaş'ın Kocaeli'den Edirne'ye helikopterle geldiği gün yaşananları ilk kez anlatarak, "Helikopterden inince etrafta kimseyi görmüyor ve yanındakilere 'Kimse gelmedi mi?' diye soruyor. Bunlar gerçeklikten bu kadar uzak, plazada yetiştirilmiş siyasetçiler" dedi. Adil Öksüz'ün Almanya'da olduğu iddialarına da değinen Bakan Soylu, "Yakın bir zaman öncesine kadar Almanya'daydı" şeklinde konuştu.

Yeni Şafak
11:24 - 18/06/2018 Pazartesi
Güncelleme: 12:03 - 18/06/2018 Pazartesi
Diğer
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Son yapılan terör operasyonu hakkında bilgi veren Soylu, Selahattin Demirtaş'ın Edirne'ye sevk edildiği gün yaşanan bir olayı da ilk kez açıkladı.

TRT Haber'in canlı yayın konuğu olan Soylu, Cudi'de yapılan operasyonla ilgili ,"Cudi'de 8 terörist etkisiz hale getirildi. (Güvenlik güçleri) Saat 06.55'te görüntü aldılar, 8.50'de operasyon icra ettiler" dedi.

"Demirtaş plazada yetiştirilmiş bir siyasi figür"

HDP'nin tutuklu cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ın Kocaeli'den Edirne'ye sevk edildiği gün yaşanan olayı da ilk kez açıklayan Soylu, şunları söyledi:

"Ben dün Demirtaş’ın TRT’deki propaganda konuşmasını dinledim. Ruh hali ortadan kalkmış. Bir cümle söylüyor.

  • TRT’deki propaganda konuşmasında bizim için 'bir oyluk canları var' diyor. Bu ne demek biliyor musunuz? Hepimizi ölümle tehdit ediyor.
  • Demirtaş halkı açıkça tehdit etti, onu şımartan Muharrem İnce'dir.
  • İlk tutuklandığı gece Kocaeli'den Edirne'ye helikopterle geçti. Sanıyor ki inince kendini binler karşılayacak. İnince bir bakıyor kimse yok. Kimse gelmedi mi diyor yanındakilere. Bunlar plazada yetiştirilip buralara yerleştirildi. Bu tip siyasetçilerden Türkiye demokratik yol ve yöntemlerle kurtulmalıdır. Kürt kardeşlerimize bunlar kadara zarar veren kimse yoktur."

Adil Öksüz'ün Almanya'da olduğu iddialarına da değinen Soylu, "Bir müddet öncesine kadar Almanya'daydı, bir yere gidip gitmediği konusunda herhangi bir değerlendirmemiz yok ama bir müddet öncesine kadar Almanya'da olduğu biliniyor. Almanların sızdırdığı bilgiler yanlış değil" dedi.

FETÖ matruşka gibi

Türkiye'de FETÖ tehlikesinin henüz geçmediğinin altını çizen Bakan Soylu, "FETÖ tehlikesi geçmedi. Bunun tam ortasındayız. FETÖ matruşka gibi bir örgüt. TÜSİAD'a bunu anlatamıyoruz. Faiz gelirlerine 1 gram bir şey gelse kıyameti koparıyorlar. Sadece FETÖ'ye özel bir takım düzenlemelerin ardından OHAL kalkabilir" dedi.

Sakarya'da patileri kesilen yavru köpeğin ölümüne dair de değerlendirmelerde bulunan Soylu, "İş makinesi olduğu kesin, acı görüntüler var" ifadesini kullandı.

Soylu ayrıca, hayvan haklarıyla ilgili çok önemli bir taslak hazırlandığı bilgisini paylaşarak, "İdari para cezası üç-dört kat arttırılacak, hayvanlara karşı yapılan fiiller idari yaptırım kapsamından çıkarılacak ve hapis öngörülecek" şeklinde konuştu.


#Demirtaş
#Soylu
#Seçim 2018
6 yıl önce