EDISYON:

Soykırım planına Biden onayı

Dış Haberler
04:0017/10/2023, Salı
G: 17/10/2023, Salı
Yeni Şafak
İşgalci gücün Gazze sınırına yığınağı artarak devam ediyor.
İşgalci gücün Gazze sınırına yığınağı artarak devam ediyor.

İşgalci güç İsrail'in tam abluka ve bombardıman altındaki Gazze'ye yönelik kara saldırısına hazırlıkların son noktaya geldiği ifade edilirken, hava şartları nedeniyle askıya alındığı açıklandı.

Açıklamadan hemen sonra ABD ordusu ikinci bir uçak gemisini, USS Eisenhower'ı İsrail'e gönderme kararı alırken son olarak ABD Başkanı Joe Biden'ın yarın Tel-Aviv'i ziyaret edeceği haberleri İsrail basınına yansıdı. Biden'a davetin işgalci gücün Başbakanı Binyamin Netanyahu tarafından iletildiği belirtilirken, ABD Başkanı'nın olası ziyaretinde gündemin İsrail'in Gazze'ye düzenleyeceği kara operasyonunun planlaması olduğu düşünülüyor. Daha önce Batı medyasında ABD özel kuvvetlerine bağlı özel harekat birliklerinin ve deniz piyadelerinin İsrail'e konuşlanacağı ve Gazze'ye yönelik operasyonun planlamasına katkıda bulunacakları öne sürülmüştü. ABD Başkanı Biden'ın önceki gün yayınlanan CBS kanalındaki açıklamaları da bu iddiaları doğrular nitelikte.

STRATEJİYİ AÇIKLADI

Biden adeta işgalci güce akıl vererek, hedefin Hamas'ın yok edilmesi olması gerektiği, Gazze'yi işgalin hata olacağı ve bölgede bulunan Filistinlilerin sözde "insani koridor" üzerinden Mısır'a gönderilmesi konusunda görüşlerini paylaştı. Biden önceki gün katıldığı CBS News kanalının ‘60 Minutes’ programında adeta işgalci gücün izlemesi gerektiği stratejiyi anlattı. ABD Başkanı'na sorulan “İsrail’in Gazze’yi işgalini destekler misiniz?” sorusuna, “Bunun büyük bir hata olacağını düşünüyorum. Bana göre, Gazze’de olanlar radikal Hamas ile ilgili. Tüm Filistin halkını temsil etmiyor. İsrail’in Gazze’yi işgal etmesi hata olur” yanıtını verdi. İsrail’in kuzeyinde Hizbullah, güneyinde ise Hamas’ın ortadan kaldırılmasının bir gereklilik olduğunu dile getiren Biden, İran ve Hizbullah’ı savaşı tırmandırmamaları veya İsrail’in kuzeyine doğru sınırı geçmemeleri konusunda uyardı. Biden, Gazze'de 2 milyon kişi için insani bir koridor oluşturulması hakkında ise "Bunu istiyoruz. Ekiplerim (İsrail'le) görüşüyor. Güvenli bölge nasıl oluşturabiliriz diye Mısır'la da görüşüyoruz. Bölgedeki çocuk ve kadınları çıkarmak için. Ancak kolay değil" sözleriyle Gazze'yi Filistinsizleştirme planını ortaya koydu. Biden, “Ancak İsrailliler, kaçınabildikleri ölçüde, ki buna inanıyorum, masum sivillerin öldürülmesini önlemek için ellerinden gelen her şeyi yapacaklar” sözleriyle de işgalci gücün Gazze'ye yönelik ağır bombardımanına destek verdi.



#Ortadoğu
#Filistin
#ABD

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.