EDISYON:

Savunma Bakanlığı’ndan Yunanistan’a bayrak uyarısı: O eller kırılır

Haber Merkezi
01:0027/07/2020, Pazartesi
G: 26/07/2020, Pazar
Yeni Şafak
Selanik kentinde aşırı sağcı bir grup Türk bayrağı yakmış, Türkiye karşıtı sloganlar atıp, pankartlar taşıyarak yürüyüş düzenlemişti.
Selanik kentinde aşırı sağcı bir grup Türk bayrağı yakmış, Türkiye karşıtı sloganlar atıp, pankartlar taşıyarak yürüyüş düzenlemişti.

Milli Savunma Bakanlığı, Ayasofya ibadete açıldıktan sonra Yunanistan’ın Selanik şehrinde Türk bayrağı yakılmasına sert tepki gösterdi. Açıklamada, “Bu ve benzeri tahrik ve tacizlere derhal son verilmesini ihtar ediyoruz. Şanlı bayrağımıza uzanan kirli eller kırılır” denildi.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Yunanistan’ın Selanik kentinde Türk bayrağının yakılmasını şiddetle kınadı ve lanetledi. MSB, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nin ibadete açılmasına Yunanistan’da gösterilen tepkiler üzerine Twitter hesabı üzerinden paylaşımda bulundu.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Yunanistan’ın Selanik kentinde Türk bayrağının yakılmasını şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Bu ve benzeri tahrik ve tacizlere derhal son verilmesini ihtar ediyoruz. Şanlı bayrağımıza uzanan kirli eller kırılır.” MSB’nin sosyal paylaşım sitesi Twitter’dan yayınlanan mesajı Türk bayrağı görseliyle paylaşıldı. Türk Dışişleri Bakanlığı da Selanik’te gerçekleşen provokasyonla ilgili önceki gün “Yunanistan, 567 yıldır uyanamadığı Bizans rüyasından artık uyanmalı ve bunun ezikliğinden kurtulmalıdır” açıklamasıyla sert tepki göstermişti. Açıklamanın ardından Yunanistan Dışişleri Bakanlığı Selanik’te Türk bayrağının yakılmasını kınayan bir mesaj yayınlamak zorunda kalmıştı.



#Yunanistan
#Ayasofya Camii
#Bayrak

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.