|

Sağanak bu defa Kocaeli'ni vurdu

Bursa’da yaşanan sel ve heyelan afetinin ardından sağanak yağış bu kez Kocaeli’ni vurdu. Körfez ilçesinde dere ve kanalizasyonlarda yaşanan taşkın nedeniyle çok sayıda ev sular altında kaldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/05/2018 Pazartesi
Güncelleme: 23:31 - 27/05/2018 Pazar
Yeni Şafak
İtfaiye ve belediye ekiplerinin çalışmalarıyla biriken sular tahliye edildi.
İtfaiye ve belediye ekiplerinin çalışmalarıyla biriken sular tahliye edildi.

İtfaiye ve belediye ekiplerinin çalışmalarıyla biriken sular tahliye edildi. Aracında mahsur kalan bir ticari araç sürücüsü, itfaiye ve vatandaşların yardımıyla kurtarıldı. İzmit’teki evinde sel sularını tahliye etmek isteyen 2 çocuk babası Mehmet Sargın, elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti.

Şiddetli yağış, Anadolu Otoyolu’ndaki sürücülere de zor anlar yaşattı. Görüş mesafesinin 25 metreye düştüğü otoyolda, bazı sürücüler araçlarını yol kenarındaki bekleme yerlerine çekti. Sapanca Yolu Caddesi İzmit istikameti de suların kara yolunu kaplaması nedeniyle araç trafiğine kapandı.


YARALAR SARILIYOR

Bu arada, sel ve heyelanın yaşandığı Bursa’da yaralar sarılıyor. Vatandaşlar, balçık altında kalıp sürüklenen araçlarını itfaiye ekiplerinin yardımıyla çamurdan temizlemeye çalışıyor. Sel ile selin sürüklediği taş, toprak yığınları ve heyelan nedeniyle trafiğe kapanan Bursa-Orhaneli kara yolunun tek yönü trafiğe açıldı.

  • SERALARDA
    ZARAR BÜYÜK
  • Yalova’da merkeze bağlı Kazımiye köyünün Kocadere bölgesinde bulunan süs bitkileri ve sebze seraları, sabah saatlerinde etkili olan şiddetli sağanak nedeniyle etrafından geçen Kurudere’nin taşması sonucu büyük zarar gördü. Seralarda bulunan saksı içindeki süs bitkileri metrelerce sürüklenerek sular altında kaldı. Çiftçiler de zarar görmeyen ürünlerini kurtarmaya çalıştı.

#Kocaeli
#Yalova
6 yıl önce